به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، علیرضا عباسزاده در شورای حفاظت از منابع آب استان افزود: کمآبی اصلیترین مسئله در استان خراسان جنوبی است و لازم است بهصورت ویژه به آن پرداخته شود.
وی بیان کرد: حوضههای آبخوان و آبریز هر منطقه متعلق به مردم همان منطقه است و اگر محدودیتهایی برای استفاده از آبهای زیرزمینی وجود دارد برای همان منطقه حفظ شود بنابراین باید منابع آب با طرحهای مختلف مدیریت شود.
عباسزاده ادامه داد: خرید چاههای کمبازده موجب تحمیل هزینه کلان به دولت میشود و با هماهنگی بخشهای مختلف میتوان این مسئله را مدیریت کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی منابع آبهای غیرمتعارف (آبهای شور و لب شور) در استان، تصریح کرد: مطالعات منابع آب غیر متعارف در ۲۶ محدوده به اتمام رسیده و ۹ محدوده دیگر هم در دستور کار است که تا پایان سال آینده به اتمام خواهد رسید.
وی افزود: منتظر این هستیم که مطالعات طرح جامع منابع آبهای غیرمتعارف، وارد مرحله اجرایی شود تا ببینیم چقدر میتوان از کسری مخازن آبی استان را جبران کند.
عباسزاده با بیان اینکه خط انتقال آب از دریای عمان به استان در مرحله مسیرسازی است گفت: ابر پروژه انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور از جمله طرحهای کلان تعریف شده برای تأمین بخشی از کسری آب این منطقه است که به جد در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است.
وی افزود: مشکل عمده کشور کمآبی و افت کیفیت منابع آب و خشکسالی است اما در حوزه مدیریت کلان آب استان بیبرنامه نیستیم و سند سازگاری با کمآبی برنامه عملیاتی در دستور کار است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان گفت: براساس این سند، میزان صرفهجویی از منابع آب زیر زمینی استان در فاز اول برنامه ۱۷۵.۹ میلیون مترمکعب تا سال ۱۴۰۵ مشخص شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه کمترین بارندگی را داشتهایم اما خراسانجنوبی جزو استانهای موفق در زمینه تعادل بخشی و رعایت برنامه سند سازگاری با کمآبی است. مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی هم گفت: در سالهای گذشته ۶ طرح تغذیه مصنوعی در استان در دستور کار قرار گرفت که سه طرح بندان، گزیک و آهنگران به دلیل عدم تامین اعتبار رها شده بود.
عباس سارانی افزود: در مصوبات سفر دوم رئیس جمهور به استان ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای تغذیه مصنوعی استان مصوب شد تا در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تخصیص یابد. وی بیان کرد: پیمانکار طرح بندان انتخاب شده و ۲۰ میلیارد تومان برای ادامه اجرای آن تخصیص یافته است همچنین ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیز تا پایان سال مالی جاری تخصیص می یابد.مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اضافه کرد: برای طرح گزیک و آهنگران نیز قول مساعد داده شده است و بهزودی پروژه آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: طرحهای مشوکی سربیشه، چاهداشی نهبندان، آیسک سرایان و اکبریه قاین نیز مطالعات انجام شده و بعد از تایید برای اختصاص اعتبار اقدام میشود.