به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، در این جلسه مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، معاون حفاظت و بهرهبرداری و اعضای کمیته هماهنگی بازار آب حضور داشتند.
پس از گزارش حسین حیدرزاده، دبیر این کمیته درباره اقدامات بازار آب و چالشهای پیش روی این بازار در استان خراسان رضوی، محمدعلی نعمت نژاد جزء به جزء اقدامات انجام شده و چالشها را جویا شد و در هر مورد راهکارهای لازم را برای رونق بازار آب ارائه کرد و دستور داد تیمی از کارشناسان شرکت برای بررسی وضعیت کنتورهای برخی واحدهای صنعتی و معدنی به شهرستان خواف اعزام شوند.
وی افزود: چنانچه صنایع و معادن از تانکر جهت تامین آب استفاده میکنند باید دقیق مشخص شود از کجا تامین میشود.
نعمت نژاد افزود: تانکرها نیز کنترل و به سمت بازار آب هدایت شوند و به هیچ وجه شارژ اضافه داده نشود تا بازار آب رونق گیرد.
غلامرضا ممدوحی، معاون حفاظت و بهرهبرداری نیز با انتقاد از اینکه بازار آب در شهرستان خواف خراسان رضوی به اهداف تعیین شده دست نیافته است گفت: بازار آب در خراسان رضوی و ۴ استان دیگر کشور به صورت پایلوت شروع به کار کرده و قرار است این اقدام در ۶۰۹ دشت کشور اجرایی شود.
وی افزود: باید مشخص شود که بازار آب خواف بدون صنایع و معادن موجود در این شهرستان چه وضعیتی دارد.
ممدوحی با ذکر تاریخچه ایجاد بازار آب، ضرورت اقدامات جدید برای بازار آب خواف را مورد تاکید قرار داد و گفت: اولین گام این است که خواف را بدون صنایع در نظر بگیریم. جلوگیری از اضافه برداشت ۱۵ میلیون مترمکعبی در این دشت نیز یکی از عوامل رونق گرفتن بازار آب است. بر این اساس در کنتورهایی که اضافه برداشت دارند فرمان قطع جریان صادر خواهد شد.
بر اساس این گزارش حسین حیدرزاده دبیر کمیته هماهنگی بازار آب با ارائه گزارشی گفت: در سال ۱۴۰۰ سیزده مورد مبادله با حجم کل ۶۰۸ هزار و ۹۲۳ مترمکعب در این بازار صورت گرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز ۶ مجوز با حجم کل ۲۰۹ هزار و ۸۸۸ متر مکعب آب صادر شد که سه مورد از این مجوزها عملیاتی و سه مجوز دیگر عملیاتی نشد.
حیدرزاده تغییر روش تعیین ساعت کارکرد متوسط، کاهش محدودیتهای کیفی برای ورود به بازار آب، تغییر شرایط ورود به بازار آب و مواردی از این دست را به عنوان اقدامات انجام شده برای رونق بازار آب مطرح کرد.