به گزارش شبکه خبری آبی ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقهای یزد، جواد محجوبی مدیرعامل این شرکت در جلسهای که با حضور مدیران و کارشناسان سازمانهای مدیریت و برنامهریزی و جهاد کشاورزی استان برگزار شد، گفت: یکی از راهکارهای مدیریت تقاضا و تأمین آب بهرهبردارن از محل بهبود بهرهوری و کاهش اتلاف بهرهبرداران در سازوکارهای اقتصادی، بازار آب است.
وی افزود: بازار آب ساز و کاری است که از طریق آن دارندگان مجوز، حق انتفاع بهرهبرداری از منابع آب خود را با یکدیگر و سایر متقاضیان مبادله میکنند.
محجوبی خاطر نشان کرد: اگر بهرهبرداری بتواند ارزش اقتصادی بیشتری از دیگر بهرهبرداران آب به دست آورد، میتواند در بازار با پرداخت مبلغی، سهمی از آب دیگران را دریافت کرده و مورد استفاده قرار دهد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای یزد خطر نشان کرد: اگر امکان صرفهجویی در مصرف آب وجود داشته باشد، بهرهبرداران انگیزه صرفهجویی و کسب درآمد از واگذاری آب مازاد را خواهند داشت.
جواد محجوبی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد با بیان اینکه دشت یزد _ اردکان به عنوان یکی از سه پایلوت اجرای بازار آب در کشور انتخاب شده است، گفت: مطالعات پروژه بازار آب این دشت از ابتدای سال ۱۳۹۸ آغاز شد و این پروژه اوایل اسفندماه سالجاری وارد مرحله اجرایی میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مبادله آب در بازار آب شامل سه مرحله است، ابراز کرد: در مرحله اول مبادله آب زیرزمینی به صورت تبادل شارژ سالانه بین چاهها انجام خواهد شد.
وی همچنین ادامه داد: در مرحله دوم مبادله آب انتقالی دریا و پساب تصفیهخانههای فاضلاب که در بخشهای پساب و آب دریا به صورت فیزیکی و بلند مدت صورت میگیرد.
محجوبی افزود: در گام سوم نیز خرید و فروش چاه بر اساس ماده ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع عادلانه آب انجام می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد گفت: در اجرای پروژه بازار آب دشت یزد اردکان حداکثر ۱۰ درصد حجم مجاز بهرهبرداری ناشی از صرفه جویی که در آخرین پروانه بهرهبرداری معتبر ذکر شده است، به عنوان حجم آب قابل واگذاری در نظر گرفته میشود.
وی در پایان ابراز کرد: تبادل در شش حالت کشاورزی به کشاورزی، کشاورزی به صنعت، صنعت به کشاورزی (صنایع وابسته به کشاورزی)، صنعت به صنعت، کشاورزی به شرب و بهداشت و صنعت به شرب و بهداشت امکان پذیر است.