مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، آرش مصلح، مدیرعامل این شرکت، با اشاره به اهمیت سد آبریز برای منطقه و عوض شدن مدیر اجرایی این سد که یکی از بهترین نیروهای فنی کشوری است و همچنین اعطای مجوزهای زیست محیطی و طراحی تونلها در قسمت نیروگاه سد، اظهار کرد: این سد و نیروگاه بر اساس نیاز شرب، صنعت و کشاورزی طراحی میشود.
مصلح، درخصوص تأمین بخشی از آب چهار شهر از سد آبریز، گفت: ۱۶ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز برای چهار شهر از سد کوثر و حدود ۲۰ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز آنها نیز از سد آبریز تأمین میشود.
وی، خاطرنشان کرد: پتروشیمی دهدشت، پتروشیمی چرام، مینی پالایشگاه دهدشت و کارخانه آجر در تخصیص صنعت هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، همچنین در خصوص سد تنگ سرخ، با بیان اینکه امسال مناقصه ابزار دقیق سد تنگ سرخ با ۴۰ میلیاردتومان اعتبار انجام شد و با برند اروپایی در حال انجام است، افزود: جاده جایگزین در سد تنگ سرخ مراحل نهایی خود را میگذراند، سامانه انتقال آب از سد تنگ سرخ تا یاسوج بعد از ۱۱ سال تعیین تکلیف شد بنابراین در روزهای پایانی هفته آخرین دفاع از آن انجام میگیرد و اخذ مجوز اجرایی آن نهایی میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد درخصوص اعتبارات تخصیصی سد تنگ سرخ، گفت: پس از ۱۱ سال، تملک اراضی سد تنگ سرخ آغاز شده و امسال حدود ۵۰ هکتار به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان تملک شده است.
وی، افزود: پیشرفت فیزیکی سد از ۵۰ درصد عبور کرده است و در سال جازی ۸۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیصی سد تنگ سرخ بوده، سال گذشته ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت، از سال ۱۳۹۰ و زمانی که سد تنگ سرخ کلنگزنی شد تاکنون ۳۶۰ میلیارد تومان برای این سد هزینه شده که ۳۰۰ میلیارد تومان آن در این دو سال انجام گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی طرح آبرسانی به شهر دهدشت با تخصیص اعتبار ۸۵ میلیارد تومان به اتمام رسیده و مناقصه اتصال این مخزن با ۲۰ میلیارد تومان بر روی سامانه رفته است، در صورت قطع آب، این مخزن میتواند تا ۷۲ ساعت آب شهر دهدشت را تأمین کند.
مصلح، بیان داشت: بزرگترین چالش در حوزه آب استان کهگیلویه و بویراحمد این است که ما نیاز به مهار آب داریم، حتی اگر بارندگی نیز داشته باشیم تا زمانی که این باران را مهار نکنیم هیچ استفادهای از آن نمی توانیم بکنیم.
وی، گفت: سه سد شاه قاسم، کوثر و چمشیر در استان ساخته شده که سهم استان دیده شده است. در سد کوثر حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب و در سد چمشیر ۱۲۶ میلیون مترمکعب سهم استان در نظر گرفته شده است؛ همچنین ۶ شهرستان استان کهگیلویه و بویراحمد از سد کوثر بهرهمند میشوند و در صورت عدم وجود این سد، پتروشیمی گچساران افتتاح نمیشد چراکه ۱۷ میلیون مترمکعب نیازمند پتروشیمی گچساران بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه سه سد سرپری، سقاوه و تنگ سرخ در حال اجرا است، در این سه سد منافع شهرستان دیده شده است و اهدافشان درون استانی است، گفت: سیزده سد در حال مطالعه است؛ سد پراشکفت با حجم ۲۰۱ میلیون متر مکعب، سد کُمبل در گچساران و سرآسیاب یوسفی در بهمئی، امسال وارد فاز مطالعه شدهاند.
مصلح، اظهار داشت: با اجرای این سیزده سد در حال مطالعه و ۳ سدی که در حال اجرایی است، چالش مهار آب در کهگیلویه وبویراحمد تمام میشود و بعد از این با تعدادی مخازن مهارشدهای مواجهیم که باید آنها را انتقال دهیم؛ به دلیل دارا بودن مخزن آب، انتقال آب سد کوثر برای لیکک و دیگر شهرها نیز میسر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد ، با بیان اینکه شهر دیشموک بیشترین بارش را در کشور داشته ولی با کمبود آب مواجه است، گفت: مجوز تأمین آب دیشموک از رودخانه گندمکار را اخذ کردهایم.
وی درخصوص وضعیت برخی دیگر از پروژههای استانی، گفت: عملیات اجرایی تامین آب ۱۲۰۰ هکتار اراضی دشت مور از سد کوثر آغاز گردیده، پیمانکار حفاری چاههای آب شرب باشت تعیین و هفت طرح ساماندهی رودخانههای سطح استان انجام شده و آماده بهرهبرداری است.
وی، در خصوص بارورسازی ابرها بیان کرد: ۶ دستگاه باروری ابرها را به صورت تکنولوژی ژنراتورهای زمینی از سازمان فناوریهای جدید دریافت میکنیم و وارد استان میشود و ما به جرگه استانهای دارای تکنولوژی بارورسازی ابرها میپیوندیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، گفت: این دستگاهها به افزایش بارش در استان کمک میکنند، چرا که در این استان به خاطر شرایط توپوگرافی، باروری توسط هواپیما سخت است و پیگیری این موضوع یکسال به طول انجامیده است.
وی، افزود: این دستگاهها با بارورسازی حداقلی نیز قادر است ۱۰ تا ۲۰ درصد به بارش استان کمک کند.
وی، گفت: این دستگاهها پس از نصب در نقاط معین، توسط موادی که به آنها متصاعد شده به ابرها برخورد میکنند و بعد از ۳۰ دقیقه شروع به بارش میکنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به اینکه آیا مافیای آب در این استان وجود دارد و به سدسازیها کمک می کند، گفت: تحول مثبتی که در این دولت درخصوص آب اتفاق افتاده، ۲۶۰ مجوز برای برداشت آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت داده شده، مجوز مطالعه ۳ سد شروع شده و ۶۱ پروژه در بخش آب در حال اجرا هستند؛ در این دو ساله یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بخش آب استان اعتبار تخصیص داده شد.
مصلح بیان کرد: در این دولت هیچگونه مجوزی جهت انتقال آب از استان کهگیلویه و بویراحمد به استانهای دیگر داده نشده و تصمیمات اخذ شده در راستای کمک به مردم بوده است، همچنین سرعت دادن به سدهای داخل استان همچون سد سرپری پس از سالهای سال دوباره زنده شد، سد سقاوه در این دولت کلنگ زنی و مجوز آن داده شده، این موارد نشان میدهد مافیایی وجود ندارد و اگر باشد، این مافیا قطعا نباید از نظر رشد پروژهها کمک به استانها و مناطق محروم کند.
وی گفت: این برداشتها و مجوزاتی که داده شده کاملا مخالف با مافیا است، هر چند که ممکن است در سالهایی رشد کاریکاتوری داشتیم، اما امروز میبینیم که ۶۱ پروژه آب فعال در ۹ شهرستان داریم، اگر مافیا وجود داشت قاعدتا نباید اجازه میداد که این میزان پروژه و این میزان اعتبار وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شود؛ هر چند که یکی از مسائلی که داریم همان مجوزهایی که داده میشود باید پروژهها تکمیل شوند، چون یکی از قوانین این است که به ازای هر ۳ پروژه بهره برداری، یک پروژه جدید داشته باشیم، اما در این دولت این موضوع استثنا شد و ما در سفر ریاست جمهوری ۱۱ پروژه را اغاز کردیم.