مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای زنجان، اکبر باقری مدیرعامل این شرکت در برنامه رادیو تلویزیونی «دستاورد» با اشاره به تأمین آب شرب پایدار و همچنین صیانت از این نعمت الهی که وظیفه خطیر شرکت آب منطقهای زنجان است، اظهار داشت: در حوزه صیانت از منابع آبی و جلوگیری، شرکت آب منطقهای تعداد ۷۰۳ حلقه چاه غیرمجاز را تا دهم بهمن ماه سالجاری پر و مسدود کرده که دستاورد این میزان انسداد، صرفهجویی سالانه بیش از ۱۷ میلیون متر مکعب آب در سفرههای آب زیرزمینی استان است.
وی ضمن قدرانی از همکاریهای دستگاه قضایی، سازمان بازرسی و نیروی انتظامی استان در برخورد با متخلفین منابع آبی افزود: بیش از ۵۰ درصد چاههای غیرمجاز استان که تعداد آن حدود ۱۱۰۰ حلقه است، پر و از مدار مصرف خارج شده است.
باقری ادامه داد: در تلاشیم سایر چاههای غیرمجاز را پس از تعیین تکلیف در کمیسیون آبهای زیرزمینی در شرکت آب منطقهای زنجان، از مدار مصرف خارج کنیم.
وی در خصوص وضعیت آبخوانهای استان اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی و برداشت از آبهای زیرزمینی میانگین افت آب در دشتهای استان زنجان یک متر است که کشاورزان و بهرهبرداران باید با در نظر گرفتن این موضوع در الگوی کشت خود تغییرات جدی و اساسی لحاظ کنند و نصب کنتور هوشمند را بگیرند؛ در غیراین صورت در تمدید پروانه به مشکل قانونی برخورد خواهند کرد.
دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان زنجان، انسداد چاههای غیرمجاز را اقدامی پرهزینه خواند و خاطرنشان کرد: اگر ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب به مرحله اجرا برسد، با متخلفن منابع آبی در استان با اشد مجازات برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: در استان چهار سد تهم، گلابر، کینه ورس و تالوار در حال بهرهبرداری است که با توجه به بارشهای سالجاری و پایین آمدن میزان حجم ذخیره پشت سدهای استان، مدیریت مصرف بهینه آب در دستور کار است و انتظار میرود در بخش شرب و صنایع نهایت صرفهجویی صورت پذیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان در بخش دیگری از مطالب خود به سدهای در حال احداث در استان اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی بدنه سد ایالو در ماهنشان به پایان رسیده است و مقرر بود همزمان با سفر ریاست محترم جمهور به زنجان به بهرهبرداری برسد که با کوتاه شدن زمان سفر این امر محقق نشد و امیدوارم در آینده نزدیک طی مراسمی این موضوع اتفاق بیفتد.
باقری با بیان اینکه احداث سد بلوبین با هدف کنترل جریانهای سطحی در محدوده این سد با هدف تامین آب شرب شهرهای زرینآباد و حلب و ۹۲ روستای مسیرصورت گرفته است، خاطرنشان کرد: میزان حجم ذخیره آب این سد میزان ۳.۵ میلیون مترمکعب در سال و امکان تأمین نیاز آبی صنایع مستقر در منطقه به میزان ۶ میلیون مترمکعب در سال در دست ساخت است.
وی ادامه داد: سد بلوبین نیز براساس برنامهریزی و زمانبندی صورت گرفته قرار بود با حضور ریاست محترم جمهور آبگیری شود که به زمان دیگری موکول شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان افزود: سد مراش نیز با حجم ۴۰ میلیون مترمکعب شهرهای دندی و ماهنشان و ۱۲۲ روستای اطراف را پوشش میدهد و در شهریور ماه سال آتی به مرحله آبگیری خواهد رسید.
باقری آغاز عملیات اجرایی سد مشمپا را که از طرحهای در دست اجرای شرکت آب منطقهای زنجان است مهم دانست و گفت: با اتمام مرحله ارزیابی زیستمحیطی آن که با برگزاری دو پنل تخصصی و همچنین جلسات متعدد در تهران با سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور کارشناسان و مقاماتی از وزارت نیرو نیز همراه بود، تا هفتههای آینده عملیات اجرایی این سد مهم از سر گرفته میشود و تا ۲ سال آتی به مرحله آبگیری خواهد رسید که با بهره برداری از آن دغدغه کمبود آب شرب در استان رفع میشود.
وی به مصرف پساب در صنایع استان نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود ۱۷ میلیون متر مکعب پساب تولیدی استان است که با مدیریتی که صورت گرفته، برخی صنایع در شهرکهای صنعتی زنجان از این آب استفاده میکنند و در تلاش هستیم این میزان مصرف افزایش یابد تا آب سالم و پایدار به هدر نرود.