به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، سرپرست این شرکت افزود: طبق پیش بینیها در تابستان سال ۱۴۰۳ در دوران پیک مصرف آب، نیاز آبی شهر مشهد ۱۳۲۰۰ لیتر بر ثانیه خواهد بود که اگر بارندگیها به همین منوال باشد توان تولید منابع آبی استان ۷۱۵۰ لیتر بر ثانیه است و بنابراین حدود ۶۱۰۰ لیتر بر ثانیه کسری داریم.
محمدعلی نعمتنژاد اظهار داشت: با اجرای این ۱۷ پروژه که بین آب منطقهای و آبفا مشترک است ۴۴۰۰ لیتر بر ثانیه تامین خواهد شد که باز هم برای تامین آب شرب مجاوران و زائران امام هشتم (ع)مقداری کسری داریم، لذا مردم باید مدیریت مصرف آب را جدی بگیرند.
وی افزود: انتقال پساب تصفیه خانههای مشهد به غرب دشت این شهر و جایگزینی آن با آب کشاورزی و انتقال آب کشاورزی به مشهد برای مصارف شرب از اقدامات دیگر تامین آب شرب مشهد است که خط انتقال غرب در حال اجرا است و تلاش میکنیم تا تابستان به نتیجه برسد.
نعمت نژاد با اشاره به آمار بارندگیها افزود: تاکنون متوسط بارندگی استان ۱۹ میلیمتر بوده است در حالی که سال قبل که دچار خشکسالی بودیم این میزان ۳۱ میلیمتر بود که ۳۶ درصد نسبت به پارسال و حدود ۶۰ درصد نسبت به میانگین دراز مدت کاهش بارندگی داریم.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: در استان خراسان رضوی ۳۰ سد مخزنی داریم که حجم مخازن آنها در تراز نرمال یک و نیم میلیارد متر مکعب است اما در حال حاضر حجم آب مخازن سدها ۱۱۳ میلیون مترمکعب میباشد یعنی میزان پرشدگی سدهای استان اکنون حدود ۷ درصد است.
نعمت نژاد با اشاره به اینکه ۸۵ درصد آب مصرفی در استان از منابع زیرزمینی تامین میشود چاه های غیر مجاز را معضلی برای این منابع ذکر کرد و گفت: ۶۵۷۹ حلقه چاه غیرمجاز عمیق و نیمه عمیق در استان شناسایی شده است که ۲۲۷ حلقه عمیق و مابقی نیمه عمیق است.
وی افزود: از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۱۷۶۸۲ حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان رضوی همچنین خواستار توجه دستگاه قضایی به بازدارندگی مجازات افراد متخلف در حوزه آب شد.