جمعه, 9 آذر 1403
مشروح خبر :: تاثیر فعالیت‌های انسان و تغییر اقلیم در حوضه‌های آبریز فارس

در سمینار علمی-پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش عنوان شد

تاثیر فعالیت‌های انسان و تغییر اقلیم در حوضه‌های آبریز فارس

همزمان با هفته پژوهش، سمینار تخصصی علمی-پژوهشی با عنوان "تاثیر فعالیت‌های انسان و تغییر اقلیم در حوضه های آبریز" به میزبانی شرکت آب منطقه‌ای فارس برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای فارس، یکی از مسائل مهم و تاثیرگذار در حوزه فعالیت مدیریت منابع آب کشور، تغییرات شدید در آورد حوضه‌های آبریز و رودخانه‌ها در سال‌های اخیر است؛ این تغییرات در برنامه‌ریزی منابع آب، حفاظت و بهره‌برداری منابع آب، مطالعات پایه منابع آب و نیز در طراحی سازه‌های بزرگ و کوچک توسعه منابع آب تاثیرات قابل توجهی داشته و کارشناسان، مدیران و مسئولان مرتبط را دچار چالش می‌نماید؛ لذا گروه تحقیقات کاربردی شرکت آب منطقه‌ای فارس با دعوت از متخصصان موضوع، سمینار علمی و پژوهشی یادشده را با همکاری دانشگاه صنعتی شیراز برگزار کرد.

سیاوش بدری مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس در حاشیه برگزاری این همایش علمی با اشاره به ورود کشور به پدیده تغییر اقلیم از حدود دو دهه پیش، تصریح‌کرد: امروز در کشور با رخدادهای جدی، غیرطبیعی همچون وقوع سیلاب‌ها مواجه‌ هستیم، که می‌تواند یکی از نشانه‌های تغییر اقلیم باشد.

وی افزود: امروز با برخی رخدادهای حدی، غیرنرمال و غیرطبیعی مواجه‌ایم که می‌تواند یکی از نشانه‌های تغییر اقلیم باشد و ماهیت تغییرات اقلیمی نیز خزنده بودن و وقوع تدریجی آن است، به‌طوری که نمی‌توان زمان دقیق این رخدادها و تغییرات را متوجه شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس خواستار مدیریت مصرف منابع آب و کاهش اثرات مخرب ناشی از دخالت انسان در طبیعت توسط بهره‌برداران آب شد و خاطرنشان‌ کرد: هنگامی که فشاری به طبیعت وارد می‌شود، تا حدی همراهی می‌کند اما از یک جا به بعد چهره نامهربانش را نشان می‌دهد و این اتفاق را در حدود ۲۳ سال گذشته در استان فارس شاهد هستیم.

وی گفت: از حدود ۶۰ سال پیش تاکنون جامعه ما به سمت صنعتی شدن حرکت کرده که در طی آن فشار به منابع آب و اراضی با انواع و اقسام بهره برداری‌ها در حوزه کشاورزی و صنعتی بیشتر شده است.

در این سمینار، علی اکبر حکمت‌زاده دانشیار دانشگاه صنعتی شیراز به عنوان سخنران اصلی، نتایج تحقیق انجام شده در حوضه آبریز رودخانه شاپور در استان فارس را ارائه کرد؛ کارشناسان و مدیران حاضر در سمینار از حوزه‌های مختلف نیز، به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در مورد نحوه انجام پژوهش و تکمیل تحقیقات در زمینه یادشده در حوضه های آبریز دیگر استان پرداختند.

در پایان سمینار عبدالمطب کشاورز معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه‌ای فارس با تشکر از مشارکت دانشگاه صنعتی شیراز و دکتر حکمت زاده، از همکاران و واحدهای مختلف شرکت دعوت کرد در صورت نیاز به انجام پژوهش در این زمینه در حوضه‌های آبریز استان، پیشنهاد خود را تا پایان دیماه جاری به گروه تحقیقات کاربردی ارسال کنند.

 

کد خبر: 70922
  تاریخ خبر : 1402/10/05
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/10/06
 روابط عمومی
 111