در نشست هم اندیشی با مدیرکل صداوسیما مطرح شد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، محمدعلی نعمت نژاد در جلسه هم اندیشی که با حضور مدیرکل و معاونان صداوسیمای مرکز خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شده بود، افزود: بهرهبرداران بخش کشاورزی که اکنون در تلاش برای کاهش برداشت از آبخوان بوده و معیشت آنها تحت تاثیر قرار گرفته است با مراجعه به مشهد از میزان مصرف آب در حوزه محیط زیست شهری متعجب میشوند.
نعمت نژاد گفت: طرحهای توسعه کلانشهر مشهد باید متناسب با وضعیت کنونی منابع آب بازبینی شود؛ طبق قانون ابلاغی سال جاری باید مصارف بخش صنعت نیز بازتخصیص شده و از ظرفیت بازچرخانی آب و کاربرد پساب برای تامین آب مورد نیاز این بخش استفاده شود.
وی با اشاره به اهمیت اندازهگیری میزان برداشت از چاهها عنوان کرد: چنانچه ماده ۱۲ قانون توزیع عادلانه آب در خصوص تجهیز چاهها به ابزار اندازهگیری در هنگام تصویب این قانون به اجرا درآمده بود، اکنون دشتها دچار کاهش سطح آب نمیشدند.
نعمت نژاد کاهش بارندگی در پاییز امسال را نگران کننده دانست و اظهار داشت: در سال آبی گذشته در تاریخ ۲ دی ماه ۱۴۰۱، مجموع ذخیره سدهای استان ۲۸۷ میلیون مترمکعب بوده که امسال در تاریخ مشابه حدود ۱۱۷ میلیون مترمکعب است که ۶۴ میلیون آن مربوط به سد دوستی است؛ سال آبی گذشته از نظر کاهش بارندگی در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بود، اما در سال آبی کنونی وضعیت نامناسبتری حاکم است.
وی با اشاره به سهم ۳۲ درصدی بخش شرب از مصارف آب مشهد گفت: در سال آبی گذشته ۲۶۶ میلیون مترمکعب برای شرب و بهداشت شهر مشهد مصرف شده است؛ ۱۸۳ میلیون مترمکعب از چاه ها، ۶۲ میلیون از سد دوستی، ۸ میلیون سد از ارداک و باقی مانده از سدهای طرق، کارده و سایر منابع بوده تامین شده است.
نعمت نژاد با پیش بینی به صفر رسیدن ذخیره سد دوستی در تابستان آینده بیان کرد: ذخایر کنونی سدها مربوط به آورد حاصل از سیلابها در سال ۱۳۹۸ است که با از دست دادن منبع سد دوستی، منابع آب در اختیار ما در کلانشهر مشهد حدود ۱۸۳ میلیون مترمکعب خواهد بود و بالغ بر ۶۵ میلیون مترمکعب آب کسری خواهیم داشت؛ هم اکنون با مشارکت سایر دستگاهها در حال برنامه ریزی برای مدیریت کمبود آب هستیم.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، با اشاره به دشواری انسداد چاههای غیرمجاز اعلام کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۱۷۴۵۵ حلقه چاه غیرمجاز نیز مسدود شده است. در سطح استان بالغ بر ۶ هزار حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده وجود دارد که طی یک سال اخیر بالغ بر ۱۳۷۲ مورد آن با حکم قضایی مسدود شده است و علیرغم همکاری بسیار خوب دستگاه قضایی و انتظامی استان، انسداد چاههای غیرمجاز عملیاتی دشوار و پرهزینه است.
محسن نصرپور، مدیرکل صدا و سیمای استان خراسان رضوی در این نشست عنوان کرد: طبق نظرسنجیها هم اکنون دغدغه آب به دغدغه عموم مردم تبدیل شده است؛ لذا یکی از موضوعات کلیدی در قرارگاه رسانهای استان موضوع فرهنگسازی مصرف بهینه آب است.
وی گفت: خوشبختانه همکاری خوبی بین این سازمان و دستگاههای متولی صنعت آب وجود دارد و در هر دو حوزه صدا و سیما تمام ظرفیت خود را برای مشارکت در مدیریت مصرف آب به کار می گیریم.