یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: همایش تخصصی مدیریت توأمان مصرف آب و برق

شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان برگزار کرد؛

همایش تخصصی مدیریت توأمان مصرف آب و برق

با هدف تشریح طرح مدیریت توامان مصرف آب و برق، همایش تخصصی مدیریت توأمان مصرف آب و برق چاه‌های آب کشاورزی در شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان، جمشید عیدانی مدیرعامل شرکت  آب منطقه‌ای هرمزگان در جریان برگزاری این نشست گفت: شرکت آب منطقه‌ای برابر تکالیف قانونی،دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌ها برای حفاظت از منابع آب مسئولیت‌هایی دارد که مهمترین این قوانین، قانون توزیع عادلانه آب است که همگان می‌توانند به سادگی از مفاد آن مطلع شوند.

عیدانی ادامه داد: هدف از این نشست تشریح طرح مدیریت توامان مصرف آب و برق است تا بتوانیم با بهره‌گیری از این ابزار کنترلی، چاه‌های متخلف را شناسایی و آنها در مسیر استفاده صحیح قرار دهیم.

وی ادامه داد: منابع آب زیرزمینی متعلق به عموم مردم هستند و حفاظت از این آب به نفع ساکنین و مجاورین دشت ها است چرا که آب ذخیره شده در زیر زمین ضامن تداوم کسب و کار و زندگی همین مردم است و اقدامات و عملکرد شرکت آب منطقه ای بر اساس قوانین بالادستی است و امیدواریم بتوانیم برای حفاظت از منابع آب با کمک مردم هرچه بهتر عمل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان توضیح داد: خوشبختانه این ظرفیت در قانون پیش بینی شده تا از طریق تشکل‌های آب بر برخی وظایف قانونی سازمانهای دولتی و نظارت بر عملکرد ها، به خود مردم واگذار شود تا از طریق مشارکت عمومی کارها به سامان برسد.

عیدانی خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح مدیریت توأمان مصرف آب و برق از طریق  سامانه ساماب همه‌ی چاه‌هایی که مصرف برق مازاد داشتند توسط سازمان توانیر شناسایی شدند و از بر اساس یک تقسیم بندی مصرف کنندگان به چند بخش تقسیم شده اند.

وی ادامه داد: جمعی از بهره‌برداران متخلف که تعداد آنها نسبت به کل بهره‌بردارن قانومند ما بسیار اندک است، بسیار بیشتر از حد مجاز مصرف داشتند که پس از احصاء اسامی آنها بازدیدهای میدانی آغاز شد تا میزان خطا در شناسایی افراد متخلف کاهش یابد لذا برخی کشاورزان، برق تخصیص یافته برای چاه آب را به مصارف غیر از کشاورزی نظیر تامین برق، گلخانه، کارگاه جوشکاری، خانه کارگری و ..  می‌رسانند که موجب مصرف بیش از حد مجاز شده بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان تشریح کرد: دسته دیگر از بهره‌برداران که مصرف برق زیادی داشتند، مصرفشان ناشی از برداشت بیش از حد مجاز از منابع آب بوده است. در این موارد آب منطقه‌ای ورود می‌کند و بهره‌بردار می‌بایست برداشت خود را به اندازه مصرف معمولی برابر با پروانه بهره برداری برساند.

عیدانی تاکید کرد: برای همه بهره‌بردارانی که نیازمند اعلام میزان مصرف یا هشدار نسبت به مازاد مصرف بوده اند پیامک های اطلاع رسانی با محتوای مناسب و در بازه‌های زمانی مختلف ارسال شده است و در فیش برق‌شان هم موضوع اضافه برداشت این دسته ذکر شده است تا با مراجعه به شرکت توزیع برق یا آب منطقه‌ای مشکلات مورد اشاره را حل کنند.

وی یاد آور شد: متاسفانه توجه به این هشدارها و مراجعه به دفتار امور آب شهرستانی بعد از ارسال پیامک‌های اخطار بسیار کم بود با این وجود برای حفظ رفاه حال مردم ، بعد از پایان مهلت تعیین شده به جای قطع برق، برق مشترک از حالت سه فاز به تک فاز کاهش داده شده تا زندگی و معاش روزمره مردم تحت تاثیر قرار نگیرد و فقط تجهیزات نصب شده بر روی چاه قابلیت بهره برداری نداشته باشند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در خصوص شیوه اجرای این طرح گفت: حفاظت و صیانت از منابع آب زیر زمینی یکی از اولویت‌ها و وظایف شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان است در همین راستا شیوه نامه مدیریت توامان مصرف آب و برق با نظر و تصویب هیات وزیران به مرحله اجرا رسیده است.

محمد امین طبسی در خصوص اهداف اجرای این طرح گفت: پایش، رصد و مدیریت توأمان آب و برق چاه های کشاورزی ، حفاظت از منابع آب زیرزمینی با کاهش انرژی مصرفی چاه ها ، بروز رسانی اطلاعات مشترکین ، بستر سازی برای تحویل حجمی آب، ضمینه سازی اولیه برای اجرای الگوی کشت و شماری دیگر از موارد از اهداف اجرای این طرح است.

وی افزود: بکارگیری شیوه های موثر برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در مدیریت مصرف آب و انرژی برق، همکاری و هماهنگی بیشتر با مقامات سیاسی و قضایی استان و همه دستگاه های ذیربط از جمله مواردی است که در اجرای بهتر و موثر این شیوه نامه تاثیر خواهد داشت.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان تصریح کرد: براساس فرمولی که در شیوه نامه این طرح ذکر شده بر اساس میزان مصرف انرژی، مشترکین گروه بندی خواهند شد و به گروه های با مصرف مجاز، پرمصرف و بدمصرف تقسیم بندی می شوند گروه (الف) که مصرف مجاز دارند اگر تا 30 درصد بیشتر از پروانه انرژی مصرف کنند نادیده گرفته می شود و جزو مصرف کنندگان مجاز قرار می گیرند.

طبسی ادامه داد: گروه (ب) کسانی هستند که بین 30 تا 70 درصد از سهیمه مشخص شده را مصرف می کنند و به عنوان مشترکین پر مصرف محسوب می شوند.

وی در همین رابطه افزود: در گروه (ج) مشترکینی هستند که بیش از 70 درصد نسبت به سهمیه قرارداد برق خود مصرف دارند که تحت عنوان مشترکین بد مصرف شناخته می شوند و بر همین اساس با هر گروه متناسب با نوع مصرف برخورد لازم صورت می گیرد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان یاد آور شد: کسانی که در گروه (الف) قرار دارند در قبض برق انتهای ماه، مازاد مصرف برق به آنها اطلاع رسانی می شود. در گروه (ب) نیز یک پیامک اخطار برای آنها در نظر گرفته شده و در قبض برق انتهای ماه نیز اخطار لازم درج می شود. در گروه (ج) نیز اگر بار اول باشد که بالای 70 درصد مازاد مصرف برق داشته اند فقط پیامک اول با محتوای مشخص ارسال می شود ولی اگر دو بار در طول سال و یا بیشتر باشد پیامک های اخطار و اقدامات مراحل بعدی انجام می شود که مشترک بد مصرف ظرف 2 هفته فرصت دارد به شرکت آب منطقه ای مراجعه کند تا با انجام راهکارهای مناسب الگوی مصرف خود را به حد مجاز برساند.

گفتنی است، این همایش با حضور مدیرعامل و معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت، کارشناسان و مدیران صنعت آب و برق هرمزگان، فرمانداران، دهیاران و بهره‌برداران نشست تخصصی مدیریت توأمان مصرف آب و برق چاه‌های کشاورزی در سالن همایش‌های شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان برگزار شد.

کد خبر: 70860
  تاریخ خبر : 1402/10/04
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/10/04
 کارشناس روابط عمومی ۲
 71