مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای زنجان، سیدالبرز حسینی نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی و جواد تاراسی فرماندار این شهرستان با اکبر باقری مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان، دیدار و در خصوص برخی مسائل و مشکلات منابع آبی شهرستان خدابنده رایزنی کردند.
در این نشست، مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان ضمن خیرمقدم به میهمانان، گزارش مبسوطی از وضعیت منابع آب استان و شهرستان خدابنده ارائه کرد و گفت: بارندگی در کل استان تاکنون از وضعیت نرمال پایین بوده و با این روند باید کشاورزان و بهرهبرداران را برای رعایت الگوی مصرف و بهینهسازی آن ترغیب کنیم.
باقری، طرح آبرسانی از سد تالوار برای شهرستان خدابنده را نقطه قوتی در تغییر اهداف سد تالوار و بازنگری آن در راستای تامین کسری شرب و صنعت شهرستان خدابنده دانست و خاطرنشان کرد: اتمام سدهای نیمه کاره استان یکی از راهکارهای مقابله با چالش کم آبی است و پیگیری تامین منابع مالی این پروژهها از اولویتهای شرکت آب منطقهای زنجان قرار دارد.
وی با اشاره به برداشتهای بیرویه از منابع آبی استان، تصریح کرد: برای جلوگیری از اضافه برداشت و ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و اجرای مفاد طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی، همه واحدهای صنعتی، تولیدی، خدمات و کشاورزی به نصب کنتور هوشمند طبق قوانین و مقررات اعلامی از سوی وزارت نیرو الزام شدهاند و در این قوانین صدور مجوز بهرهبرداری منوط به نصب کنتور بر سر چاه است.
در ادامه، نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از زحمات مدیرعامل و همکاران وی در مجموعه شرکت آب منطقهای زنجان در حوزه تامین آب پایدار برای این شهرستان اظهارکرد: مسائل و مشکلات کشاورزان و تولیدکنندگان شهرستان خدابنده در همه حوزه ها بخصوص در بخش آب با پیگیریهای صورت گرفته در حال مرتفع شدن است و باید اولویت تامین آب را در بخش شرب و صنعت این شهرستان قرار دهیم.
حسینی بر برخورد جدی با متخلفین منابع آبی در این شهرستان تأکید کرد و گفت: همه در برابر قانون برابر هستیم و هیچکس حق ندارد به خود اجازه بدهد منابع ملی کشور با با خطر روبرو کند.
فرماندار شهرستان خدابنده نیز با تأکید بر تغییر الگوی کشت در این شهرستان گفت: مصرف نادرست منابع آبی در سالهای اخیر سبب شده است تا حجم ذخایر این منبع حیاتی در این شهرستان کاهش یابد و کمآبی به یکی از بزرگترین تهدیدهای اقتصادی و اجتماعی منطقه ما تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه تغییر الگوی کشت راهکار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است، خاطرنشان کرد: الگوی کشت به معنی سهم زیر کشت و نوع محصولات مختلف زراعی در یک منطقه است و تصمیم به اینکه کدام محصول با استفاده از چه عوامل تولیدی، با چه روشی و به چه مقدار تولید شود، از برنامههای مهم آن است.
تاراسی عنوان داشت: در شهرستان خدابنده اقبال عمومی بر برخورد قاطع با افراد سودجویی است که با استفاده بیرویه از ذخایر آب زیرزمینی این منطقه، آینده نسلهای بعد را با مشکل مواجه میکنند، وجود دارد.