جمعه, 2 آذر 1403
مشروح خبر :: آب‌شیرین‌کن‌ها شوری آب دریا را تشدید می‌کند/ دانشگاهیان راه حل بیندیشند

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان:

آب‌شیرین‌کن‌ها شوری آب دریا را تشدید می‌کند/ دانشگاهیان راه حل بیندیشند

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان با بیان اینکه آب‌شیرین‌کن‌ها شوری آب دریا را تشدید می‌کند، گفت: با استفاده از روش‌هایی می‌توان شوری آب دریا را تا حدودی کاهش داد ولی آن کاری که دقیق و اساسی باشد تاکنون صورت نگرفته و جای کار در این امر برای دانشگاه و دانشجویان وجود دارد تا برای این مسئله راه حلی پیدا کنند.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان، نشست علمی هیدروپلیتیک با حضور مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان، جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه خوارزمی تهران، اساتیدی از دانشگاه هرمزگان و کارشناسان شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان با هدف بررسی و ارزیابی راهبردهای سیاسی جهت دستیابی به منافع و اهداف مبتنی بر آب و مسائل مرتبط با آن در حوزه جغرافیای پیرامونی کشور در سالن همایش‌های این شرکت برگزار شد.

جمشید عیدانی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان در جریان برگزاری این نشست علمی توضیح داد: موضوع آب‌شیرین‌کن‌های ساحلی و نقش آن در تأمین آب مورد نیاز کشور امری است که خیلی زودتر باید نسبت به آن ورود می‌شد تا از زوایای مختلف مورد تحلیل قرار بگیرد.

عیدانی تشریح کرد: سهم کشور ما در خصوص شیرین‌سازی آب‌های بین‌المللی پیرامونی نسبت به سایر کشورهای منطقه در خلیج فارس و دریای عمان ناچیز و بسیار اندک است.

وی ادامه داد: در حال حاضر چارچوب قانونی دقیق یا بررسی‌های علمی برای موضوع آب‌شیرین‌کن‌‎ها در کشور وجود ندارد؛ این در حالیست که کشوری مانند عربستان نهایت استفاده را از شیرین‌سازی به عمل می‌آورد که تبعات این شیرین سازی‌ها خودش را در اکوسیستم طبیعی خلیج فارس نشان داده است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان تصریح کرد: کارشناسان ما در شرکت سهامی آب منطقه‌ای از سال ۱۳۶۱ آب دریا را به طور مداوم و منظم مورد مطالعه قرار داده‌اند و این بررسی ها نشان می دهد EC آب که نمادی از شوری آب است، طی این سال ها بسیار افزایش پیدا کرده است که یکی از تبعات شیرین‌سازی آب دریا است.

عیدانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان آب‌های تولیدی به وسیله آب‌شیرین‌کن‌ها در کل کشور، در بخش شرب و خدمات ۰.۱ میلیارد مترمکعب و در بخش صنعت ۰.۶۴ میلیارد مترمکعب است و از تمام تاسیسات نمک زدایی که در حال بهره‌برداری هستند ۵۰ درصد متعلق به مناطق ساحلی هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان است و ۵۰ درصد دیگر به شهرهای غیر ساحلی نظیر کرمان و اصفهان انتقال داده می‌شود.

وی یادآور شد: میزان آبی که آب‌شیرین‌کن‌ها می‌توانند تولید کنند عددی برابر با یک به سه است؛ یعنی به عنوان مثال برای تولید سه میلیارد مترکعب آب شیرین، باید ۹ میلیارد مترمکعب از آب شور دریا برداشت شود و در نهایت ۶ میلیارد آب با EC بسیار بالا دوباره به دریا بازگردانده می‌شود و قطعاً عوارضی را برای محیط زیست خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان اضافه کرد: با استفاده از روش‌هایی این میزان شوری را می‌توان تا حدودی کاهش داد ولی آن کاری که دقیق و اساسی باشد تاکنون در این زمینه صورت نگرفته و جای کار در این امر برای دانشگاه و دانشجویان وجود دارد تا برای این مسئله راه حلی پیدا کنند.

لازم به ذکر است در این نشست علمی اساتید و کارشناسان حاضر در جلسه پیرامون موضوعاتی نظیر پیامدهای انتقال بین حوضه‌ای آب، اثرات تغییر اقلیمی در ایران، بررسی پروژه داپ ترکیه، آینده پژوهی پیامدهای مهاجرت‌های اقلیمی، شاخص ­های فقر آب در بخش کشاورزی در ایران با تأکید بر چهارچوب ردپای آب و بررسی مناسبات هیدروپلیتیک ایران و افغانستان به ارائه نظرات و دیدگاه‌های علمی خود پرداختند.

 

کد خبر: 70684
  تاریخ خبر : 1402/09/25
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/09/25
 کارشناس روابط عمومی ۲
 69