یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: بررسی موانع پیش روی اجرای سد «زارم‌رود» با حضور دادستان مرکز مازندران

با حضور دادستان مرکز استان صورت گرفت؛

بررسی موانع پیش روی اجرای سد «زارم‌رود» با حضور دادستان مرکز مازندران

موانع پیش روی اجرای طرح مهم سد «زارم‌رود» و راهکارهای برون‌رفت از مسائل موجود این طرح در بازدید مشترک دادستان مرکز مازندران و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بررسی شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، محمد کریمی دادستان مرکز مازندران همراه با حیدر داوودیان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان و تعدادی از معاونان و مدیران این دستگاه، با حضور در محل اجرای عملیات ساخت سد زارم‌رود مسائل و مشکلات پیش روی این طرح مهم بخش آب مرکز استان را مورد بررسی قرار دادند و پیرامون رفع مشکلات موجود تبادل نظر کردند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با توجه به اهمیت زیاد این طرح پیگیری برای رفع موانع پیش روی اجرای آن یکی از دغدغه‌های جدی شرکت آب منطقه‌ای مازندران است و گام‌های متعددی برای آغاز عملیات اجرایی پروژه برداشته شد.

حیدر داوودیان افزود: در بازدید روز گذشته دادستان مرکز استان از محل اجرای پروژه سد زارم‌رود علاوه بر تشریح جزئیات و اهمیت طرح، برخی موانع پیش رو نیز با حضور مسئولانی از اداره کل منابع طبیعی استان مطرح و بررسی شد.

وی خاطرنشان کرد: مسائلی مانند استملاک زمین‌ها و همچنین واگذاری بخشی از جنگل برای آغاز عملیات اجرایی در این بازدید مطرح شد و در حضور دادستان مرکز استان راهکارهای استفاده از ظرفیت‌های قانونی و حقوقی برای گره‌گشایی از فرآیند اجرایی سد زارم‌رود و تسهیل در صدور مجوزها مورد بررسی قرار گرفت.

سد زارم‌رود چهارمین سد بزرگ مازندران پس از سد شهید رجایی ساری، سد آیت‌الله صالحی مازندرانی و سد گلورد نکا محسوب می‌شود و قرار است روی رودخانه زارم‌رود در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرق ساری ساخته شود. برای این سد ظرفیت تنظیمی سالانه ۹۶ میلیون متر مکعب آب در نظر گرفته شده است.

کارکرد اصلی سد زارم‌رود تامین آب آشامیدنی شهرهای ساری و میاندورود به میزان ۳۱ میلیون متر مکعب است. اما در عین حال تامین ۱۸ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی منطقه، هشت میلیون متر مکعب نیاز آب صنعت و تنظیم و تحویل ۳۹ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز محیط زیست هم برای آن تعریف شده است. این سد علاوه بر کنترل سیلاب منطقه برای تولید انرژی برق‌آبی، توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال در منطقه نیز اثرگذار است.

کد خبر: 70654
  تاریخ خبر : 1402/09/22
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/09/22
 مدیر روابط عمومی
 128