مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای خراسان رضوی:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، غلامرضا ممدوحی در نشست بررسی منابع آب زیرزمینی و مدیریت توأمان آب و برق در تایباد با بیان اینکه در خراسان رضوی ۸۴ درصد آب در بخش کشاورزی، ۱۳ درصد در بخش شرب و ۳ درصد در بخش صنعت و خدمات مصرف میشود گفت: بیش از ۸۰ درصد کشاورزان در استان الگوی مصرف آب را رعایت میکنند.
ممدوحی بیشترین چاههای غیر مجاز شناسایی شده را در شهرستان قوچان و حومه شهر مشهد عنوان کرد و افزود: کنتورهای هوشمند بر روی ۹۶ درصد چاههای کشاورزی در خراسان رضوی نصب گردیده است و این استان در نصب کنتورهای هوشمند در کشور پیشرو است و این اقدام نقش موثری در مدیریت منابع آبی داشته است.
وی دشتهای تایباد و تربت جام را دشتهای بحرانی توصیف و بر رفع این بحران از طریق مدیریت مشارکتی آب تاکید کرد.
مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای خراسان رضوی گفت: در خراسان رضوی یک هزار و ۱۰۱ حلقه چاه کشاورزی وجود دارد و با وجود خشکسالیهای پی در پی، افت منابع زیرزمینی آب در دشتهای استان با همراهی کشاورزان مدیریت شده است با این حال بر اساس سند سازگاری با کم آبی مقرر شده است ۱۵۰۰ حلقه چاه غیر مجاز در سال جاری در استان مسدود شود.
در ابتدای این جلسه باب الحکمی رئیس اداره منابع آب تایباد به تشریح وضعیت منابع آبی شهرستان و دستورالعمل مدیریت توامان آب و برق پرداخت. همچنین اسکندری کارشناس ارشد دفتر مطالعات آب منطقه ای خراسان رضوی نکاتی درباره وضعیت منابع آب را مطرح کرد و در پایان نیز کشاورزان به طرح سوالات خود پرداختند.