یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: توقیف 11 دستگاه حفاری غیر مجاز در استان هرمزگان

طی هفت ماه نخست امسال انجام شد؛

توقیف 11 دستگاه حفاری غیر مجاز در استان هرمزگان

با پیگیری های شرکت آب منطقه ای هرمزگان 11 دستگاه حفاری غیر مجاز چاه در شهرستان‌های مختلف هرمزگان شناسایی و توقیف شدند.

به گزارش شبکه خبری اب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان، مدیرعامل شرکت گفت: در هفت ماه نخست سال جاری در راستای حفاظت از منابع آب با اقدامات موثر کارشناسان گشت و بازرسی شرکت آب منطقه ای استان هرمزگان و همکاری نیروی انتظامی و دستگاه قضا 11 دستگاه حفاری که به طور غیر مجاز اقدام به حفاری کرده بودند توقیف شدند.

جمشید عیدانی توضیح داد: آب‌های زیرزمینی مهمترین منابع آب شیرین و قابل دسترسی برای انسان‌ها هستند، با این وجود متاسفانه هر روزه بیش از ظرفیت از آنها برداشت می شود، هرچند این منابع آبی با ارزش محدود بوده و مقدار قابل توجهی از آنها غیر قابل تجدید می‌باشند .

وی با اشاره به نتایج غیر قابل جبران برداشت بی رویه و بی ضابطه از منابع آب گفت: حفر بی رویه چاه‌های عمیق و نیمه عمیق و برداشت بیش از حد و مفرط از آب‌های زیرزمینی مسائل متعددی را به وجود آورده است که از این جمله می توان به فرونشست زمین و خسارات ناشی از آن، کم شدن و خشک شدن آب بسیاری از قناتها، پیشروی آب شور در چاه های آب شیرین، خشک شدن و یا کاهش کیفیت چشمه های آب شیرین  ، پایین رفتن سطح آب زیرزمینی در یک نقطه و بالا آمدن زه آب در نقطه دیگر همان دشت ، غیر اقتصادی شدن کشاورزی، خالی شدن مخازن طبیعی آب زیرزمینی، نابود شدن تدریجی مزارع و روستاها اشاره نمود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان تاکید کرد: هرمزگان از جمله استان‌هایی است که به دلیل کمبود منابع آب سطحی، بیشترین آب مصرفی را از آب‌های زیرزمینی تامین می‌کند و متاسفانه به علت خشک‌سالیهای با شدت بالا در دو دهه اخیر آسیب‌های کمی و کیفی زیادی به آبخوان‌ها و سفره های آب زیرزمینی استان وارد شده است و طبق بررسی‌های اولیه در چندین دشت استان آثار و خسارات فرونشست  از جمله در دشت های میناب و کردی شیرازی کاملا مشهود می باشد.

عیدانی در همین رابطه یاد آور شد: یکی از عوامل تشدید کننده این وضعیت برداشت‌های غیرمجاز و نامتعارف از سفره های آب‌های زیرزمینی حفرچاه های غیرمجاز و همچنین کف شکنی های غیرمجاز چاه ها می باشد. که این اقدامات متاسفانه اغلب توسط دستگاه های حفاری و کمپرسورهای غیر مجاز صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به تکالیف قانونی که برای این شرکت معین شده است گفت: طبق تبصره چهار ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری وزارت نیرو موظف است باهمکاری نیروی انتظامی نسبت به توقیف دستگاه2های حفاری متخلف به مدت شش ماه و حمل آن به توقفگاه (پارکینگ) با هزینه مالک آن اقدام نماید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان افزود: در این راستا برای اعمال قانون در هفت ماهه سال جاری کارشناسان گشت و بازرسی شرکت آب منطقه ای استان هرمزگان نسبت به توقیف 11 دستگاه حفاری و کمپرسور در سطح استان اقدام نموده اند. بیشترین تعداد توقیف دستگاه های حفاری متخلف در شهرستان های حاجی آباد و میناب با سه دستگاه و سپس شهرستان های بستک و رودان با دو دستگاه بوده است و درصورت تکرار تخلف مشابه، این دستگاه ها برای همیشه توقیف خواهد شد.

عیدانی در پایان گفت: به منظور حفاظت و صیانت از منابع آب زیر زمینی برای استفاده نسل‌های آتی، هم استانی‌های عزیز، درصورت مشاهده تخلف و اقدام‌های غیرمجاز در زمینه منابع آب استان می‌توانند با تماس با سامانه تلفنی 1811و یا مراجعه به ادارات امور آب شهرستان ها گزارش‌های خود را ارائه داده تا کارشناسان گشت و بازرسی این شرکت سریعا در اولین فرصت ممکن به محل مراجعه و اقدام های لازم را برای توقف عملیات و اعمال قانون را به عمل آورند.

کد خبر: 70114
  تاریخ خبر : 1402/09/01
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/09/01
 کارشناس روابط عمومی ۲
 80