مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان، با حضور بازرسین مدیریت بحران کشور، مدیرکل مدیریت بحران استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان و جمعی از کارشناسان شرکت جلسهای به منظور ارزیابی اقدامات صورت گرفته از سوی شرکت آب منطقهای هرمزگان در مدیریت بحران در سالن جلسات این شرکت برگزار شد.
جمشید عیدانی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان در جریان برگزاری این نشست گفت: موضوغ مدیریت بحران در وزارت نیرو دارای ساز و کاری مشخص و قوی است به نحوی که هر ساله دورهها و همایشهای متعددی به طور منظم در برگزار میشود.
عیدانی با اشاره اینکه پیشگیری از بحران از سایر اقدامات مهمتر است، توضیح داد: با توجه به اینکه آب منطقهای هرمزگان رئیس شورای هماهنگی وزارت نیرو در استان نیز محسوب میشود همایشها، مانورها و برنامههای ابلاغی از سوی وزارتخانه، با هماهنگی کل مجموعه صنعت آب وبرق صورت میگیرد.
وی در خصوص اقداماتی که به منظور مدیریت بحران در این شرکت صورت گرفته اظهار کرد: طی دوسال اخیر کارهای بزرگی در زمینه ساماندهی و لایروبی رودخانهها صورت گرفته است که نسبت به هشت سال اخیر خود به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و طرحهای موثر و بسیار بزرگی در سالهای اخیر انجام شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان افزود: لایروبی و ساماندهی رودخانههای هرمزگان با دقت و سرعت در حال انجام است به نحوی که کار تعدادی از طرحها تمام شده و اگر عقبماندگی یا کُندی در روند اجرای طرحها وجود داشته باشد به خاطر عدم تخصیص به موقع اعتباراتی است که هنور محقق نشده است. ولی با این وجود کار اجرای عملیاتها متوقف نشده و در حال انجام است.
عیدانی در خصوص فرونشست زمین در دشتهای هرمزگان گفت: مجموعاً سه دشت میناب در شهرستان میناب، کِردی شیرازی در رودان و دشت پار سیان در شهرستان پارسیان استان هرمزگان دچار فرونشست هستند.
وی ادامه داد: شرکت آب منطقهای به منظور کاهش اثرات فرونشست در دشت میناب کارهای مطالعاتی و عملیاتی متعددی انجام داده است به نحوی که بیشترین علت فرونشست این دشت ناشی از ۱۲ هزار چاهی است که از آنها برای تامین آب کشاورزی استفاده میشود. در حالی که شرکت آب منطقهای تنها ۱۲ حلقه چاه برای تأمین آب شرب داشته است که همین تعداد هم از سال ۱۳۹۶ از مدار تامین آب خارج شدهاند و از آنها استفاده نمیشود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان در همین رابطه افزود: اقدام بعدی که برای مدیریت آبهای زیرزمینی در شهرستان میناب صورت گرفت این بود که چالههایی که بر اثر برداشت شن و ماسه در کف رودخانه ایجاد شده بود را با حفر کانالهایی به هم متصل کردیم تا آبهایی که با دبیهای اندک از سد رهاسازی میشوند از طریق آنها به درون زمین نفوذ کرده و به عنوان یک تغذیه مصنوعی عمل کند.
عیدانی یادآور شد: با انجام این اقدامات و توقف برداشت آب زیرزمینی از چاهها و با وقوع دو سیلابی که طی سالهای اخیر رخ داد و آب خوبی را به همراه داشت وضعیت دشت میناب نسبتاً رو به بهبودی رفت و در مرحله بعدی نیز تأمین آب میناب از محل آبهای زیرزمینی برداشته شده و با احداث یک تصفیهخانه در میناب، آب شرب این شهرستان نیز به این طریق تأمین میشود.
لازم به ذکر است این جلسه با حضور تیم بازرسی مدیریت بحران کشور و با هدف بررسی و ارزیابی عملکرد شرکت آب منطقهای استان هرمزگان در خصوص انجام اقدامات لازم در مدیریت بحران برگزار شد.