سه‌شنبه, 13 آبان 1404
مشروح خبر :: افزایش یک و نیم میلیون متر مکعبی حجم مخزن سیجوال ترکمن

افزایش یک و نیم میلیون متر مکعبی حجم مخزن سیجوال ترکمن

مدیر طرح زهکشی اراضی اولویت دار شرکت آب منطقه ای گلستان از افزایش یک و نیم میلیون متر مکعبی حجم مخزن سیجوال ترکمن با اعتباری بالغ بر 850 میلیارد ریال خبر داد که با این افزایش حجم مخزن امکان استفاده برای مصارف کشاورزی هم محقق شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، محسن بزرعلی، با بیان این مطلب افزود: آب ‌بندان سیجوال (سد کوچک مخزنی سیجوال) در شمال روستای سیجوال بندرترکمن با هدف آبگیری استخرهای مرکز تکثیر بازسازی ذخایر و حفاظت ژنتیکی ماهیان استخوانی استان گلستان و همچنین ذخیره‌سازی آب مازاد رودخانه قره‌سو جهت مصارف کشاورزی منطقه به مساحت 40 هکتار (کل مخزن با دیواره) در سال 1397 عملیات ترفیع و افزایش حجم مخزن شروع و در سال 1402 توسط شرکت آب منطقه‌ای گلستان تکمیل و آماده بهره برداری شد.

ویادامه داد: منبع تأمین آب این مخزن از رودخانه قره‌سو است که توسط بندانحرافی (چک سیجوال) که در مسیر این رود احداث شده به سمت سازه هدایت می‌‌شود و آب مورد نیاز اراضی کشاورزی محدوده طرح و همچنین آب مورد نیاز استخرهای مجموعه پرورش ماهیان کلمه(استخوانی) شیلات ایران از این مخزن تامین می‌کند.

بزرعلی بیان کرد: در ابتدا حجم مخزن بالغ‌ بر 300 هزار مترمکعب بوده که به دلایلی چون سیلاب‌های مخرب سالانه و مشکلات کمبود شدید آب در دشت گرگان این مهم مقرر شد در مطالعات بازنگری و باز طراحی انجام شود.

وی تصریح کرد: از این‌رو و با توجه به عدم امکان افزایش سطح مخزن، گزینه افزایش ارتفاع مورد توجه قرار گرفت که ارتفاع دیواره‌های آب‌بندان تا 6 متر و عمق مفید 5 متر با خاک محل باز طراحی شده که با اجرای این طرح حجم مفید مخزن 5/1 میلیون مترمکعب گردید. عملیات اجرایی این مخزن با مبلغ 850 میلیارد ریال تکمیل و آماده بهره‌برداری است.

کد خبر: 67663
  تاریخ خبر : 1402/05/05
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/05/07
 روابط عمومی
 294