سرپرست شرکت آب منطقه ای زنجان در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، اکبر باقری در نشست خبری که به صورت مشترک با مدیرعامل آب و فاضلاب استان با اصحاب رسانه برگزار شد، در مورد تأمین حقآبههای استان زنجان از رودخانه قزلاوزن و مشکلات کشاورزان طارمی اظهار کرد: حقآبه در نظر گرفته شده از شرکت مدیریت منابع آب وزارت نیرو برای کشاورزان طارمی اخذ شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای زنجان با اشاره به اینکه سد تنظیمی پاوهرود در حال حاضر ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ادامه داد: از یک ماه آینده ادامه عملیات احداث سد مشمپا کلید میخورد که به دنبال آن تکمیل سد تنظیمی پاوهرود نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی در پاسخ مصرف آب گلخانهها ابراز کرد: میزان مصرف آب در گلخانه کم نمیشود اما نظاممند و قابل کنترل میشود؛ چراکه هدررفت، تبخیر و نفوذ آب نسبت به کشاورزی سنتی به طور چشمگیری کاهش مییابد و آب مصرفی به تولید محصول میانجامد و راندمان تولید محصول بالا می رود.
باقری به اختصاص آب سدهای مختلف در استان از بستر رودخانه قزلاوزن به آب شرب اشاره کرد و گفت: از محل سد مشمپا ۵۰ میلیون متر مکعب، بلوبین ۳.۵ میلیون مترمکعب، مراش ۱۲.۵ میلیون مترمکعب، کینهورس ۶ میلیون مترمکعب و میرزاخانلو ۳ میلیون متر مکعب برای این منظور در نظر گرفته شده و تکمیل سد مشمپا نقش مهمی در تأمین آب شرب زنجان برای سالهای آتی دارد.
وی حفر هر چاه غیرمجاز را تهدیدی برای همه مصارف در بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی دانست و افزود: موضوع آب با اشتغال و معیشت مردم گره خورده و برخی ملاحظات اجتماعی دست این شرکت برای برخورد مستمر بسته است، با این حال از فرودینماه تاکنون ۲۱۲ حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کردیم.
سرپرست شرکت آب منطقهای زنجان با بیان اینکه در استان ۱۶ هزار و ۱۲۳ حلقه چاه مجاز وجود دارد، یادآور شد: از سال ۹۴ برای حفر چاه کشاورزی مجوزی صادر نشده و فقط برای چاههای ثبت نام شده در سامانه که از طریق قانون تعیین تکلیف ابلاغ شود، پروانه بهرهبرداری صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه اختصاص ۶۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد مراش و آبرسانی آن و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز برای تکمیل و خطوط انتقال سد بلوبین در سفر رئیس جمهور مصوب شده بود، عنوان کرد: تا کنون بیش از ۷۰ درصد این مبالغ محقق شده است.
باقری با اشاره به میزان مورد نیاز آب که از رودخانه قزلاوزن در طارم برداشت میشود گفت: برای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی حقآبه دریافت میشود و شرکت آب منطقهای در تلاش برای حفظ این حقابه است.
باقری در خصوص مهار بارشها و روانابها در استان بیان کرد: در بارشهای اخیر حجم رواناب بالا بود اما از دسترس خارج شد ولی یکی از وظایف شرکت آب منطقهای مهار این گونه سیلابها و جمعآوری آب است لذا در مسیر رودخانههای اصلی احداث سدها همین مهار ابهای سیلاب را انجام میدهند.
باقری با اشاره به اینکه در سال ۹۸ در سیلابهای رخ داده به دلیل اینکه سدهای در حال ساخت استان تکمیل نشده بود و بارشها بالا بود در حدود ۲ میلیارد متر مکعب آب از استان خارج شد گفت: هر چند میتوانستیم بخشی از این آب را مهار کرده و ذخیره سازی نمودیم.
سرپرست شرکت آب منطقهای زنجان نیز با اشاره به دستاوردها و اقدامات مهم و شاخص این شرکت طی ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم، گفت: تعیین حد بستر، حریم رودخانه ها و مرحله اول ساماندهی به طول ۲۰۰ کیلومتر از برنامه های پیش بینی شده برنامه ششم توسعه برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بود که این میزان با ۲۷۳ درصد تحقق برنامه، به ۵۴۶ کیلومتر رسیده است.
اکبر باقری، کنترل، نظارت و مسلوب المنفعه کردن چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز و تعدیل پروانه بهره برداری کشاورزی به میزان ۴۲ میلیون مترمکعب را از دیگر برنامه های پیش بینی شده طی ۲ سال ذکر کرد و افزود: تاکنون ۳۵ میلیون مترمکعب از این میزان محقق شده که ۸۳.۳۳ درصد از کل برنامه است.
وی یادآور شد: طی این مدت ۵۸۶ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود و ۴۴۵ دستگاه کنتور نیز به ابزارهای اندازه گیری هوشمند مجهز شده که این میزان با پیش بینی نصب یک هزار و ۱۰۰ دستگاه کنتور، 40.45 درصد تحقق داشته است.
باقری با اشاره به پیشرفت فیزیکی سدهای در دست احداث این استان، گفت: هم اکنون سد بلوبین با حجم مخزن 30 میلیون مترمکعب آب حدود ۷۴ درصد، سد مراش با 41 میلیون مترمکعب حدود 66 درصد و سد مشمپا با حجم مخزن ۳۵۰ میلیون مترمکعب حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.