دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: اجرای شبکه آبیاری و زهکشی دشت میناب به احیاء دشت و کاهش افت سطح آبخوان کمک می کند

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان هرمزگان:

اجرای شبکه آبیاری و زهکشی دشت میناب به احیاء دشت و کاهش افت سطح آبخوان کمک می کند

تکمیل و اجرای طرح های شبکه آبیاری و زهکشی دشت میناب موجب احیاء دشت شده و با جلوگیری از کاهش افت سطح آبخوان به حفظ کیفیت آب زیرزمینی کمک می کند.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان، مدیر عامل شرکت گفت: شبکه آبیاری و زهکشی میناب مساحتی بیش از 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت میناب را شامل می شود و براساس ویژگی هایی نظیر وضعیت جغرافیایی  و اجتماعی منطقه این اراضی در سه ناحیه با مساحت های مختلف دسته بندی و عملیات های اجرایی آنها با میزان پیشرفت های مختلف در حال انجام است.

جمشید عیدانی ادامه داد: این شبکه شامل سه فاز مختلف است به نحوی که بخش اول آن  با مساحت3هزار هکتار از اراضی شبکه شمالی است که در سال1397به بهره برداری کامل رسیده است.

وی افزود: فاز دوم این شبکه شامل بهسازی 2 هزار و پانصد هکتار از اراضی دشت مرکزی و فاز سوم نیز به مساحت 5 هزار و پانصد هکتار را شامل می شود.

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان توضیح داد: پیشرفت فیزیکی پروزه بهسازی فاز دوم و سوم شبکه آبیاری و زهکشی دشت میناب به مساحت 8 هزار هکتار تا کنون 45 درصد می باشد و کل عملیات باقیمانده نیارمند تامین اعتبار مورد نظر است که تاکنون بخشی از آن تامین شده است و این شرکت علی رغم عدم تامین اعتبار پیش بینی شده برای فاز دوم عملیات، اجرای آن را با پیشرفت 100 درصدی انجام داده است و به صورت موقت آماده بهره برداری می باشد که بهره برداری نهایی و  دائم از این فاز نیازمند تامین اعتبار مورد نظر است.

عیدانی با اشاره به اهمیت ایجاد شبکه های آبیاری در استان در خصوص اهداف اجرای این پروزه تشریح کرد: تکمیل و اجرای کامل شبکه آبیاری و زهکشی دشت میناب مزایای زیادی به همراه خواهد داشت که از جمله آنها می توان به جلوگیری از افت سطح آبخوان و کاهش کیفیت آب زیرزمینی و فرو نشت زمین در دشت میناب، حذف تلفات نشت و تبخیر از شبکه کانال های آبیاری با تبدیل کانال های بتنی به شبکه تحت فشار، افزایش راندمان آبیاری از حدود30درصد به بیش از80درصد با به کارگیری روش های نوین آبیاری، کاهش تعارضات اجتماعی ناشی از عدم کفایت آب و تامین انرژی مورد نیاز سامانه تحت فشاربا استفاده از هد سدهای میناب و شمیل و حذف ایستگاه پمپاژ تیرور و همچنین کمک به احیا دشت میناب اشاره کرد.

کد خبر: 67082
  تاریخ خبر : 1402/04/07
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/04/07
 کارشناس روابط عمومی ۲
 206