دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: دومین جلسه کارگروه آب شورای حفظ حقوق بیت‌المال برگزار شد

دومین جلسه کارگروه آب شورای حفظ حقوق بیت‌المال برگزار شد

مسائل و چالش‌های مرتبط با بخش آب و منابع آبی استان در دومین جلسه کارگروه آب شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان طی سال جاری بررسی و اقدامات در حال انجام برای کاهش این چالش‌ها تشریح شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران، دومین جلسه کارگروه آب شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان روز یکشنبه -28 خرداد- با حضور مدیران و کارشناسان دستگاه‌های مرتبط به میزبانی شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران برگزار شد و آخرین وضعیت چالش‌های منابع آبی مورد بررسی قرار گرفت.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران در این نشست با ارائه برخی آمارهای مربوط به خشکسالی کنونی، بر لزوم تغییر رویکرد برای ترسیم طرح‌های توسعه شهرها و روستا تاکید کرد و گفت: واقعیت این است که دوره مدیریت بر منابع نامحدود آبی تمام شده و باید با نگاهی به شرایط منابع آبی در حال حاضر و آینده به توسعه فکر کنیم.

مرتضی نبی‌زاده اظهار کرد: محور توسعه شهر و روستا باید کمیت آب باشد، نه میزان تقاضا بر اساس افزایش جمعیت. در برخی مناطق کویری کشور با همین الگوی نادرست که برای افزایش جمعیت یا واحدهای صنعتی در آینده آب تأمین شود اکنون دچار مشکل شده‌ایم. در حالی که باید بر مبنای منابع آبی موجود و شرایط آینده منابع آبی برای توسعه برنامه‌ریزی کنیم.

وی افزود: متاسفانه شاخص توسعه شهرها و روستاهای ما هنوز جمعیتی است و به همین دلیل نیز شاهد افزایش مصرف بدون لحاظ کردن وضعیت منابع آبی و در عین حال بیشتر شدن آسیب‌های این منابع هستیم. در حالی که شاخص توسعه کالبدی جوامع ما به ویژه در منطقه‌ خاصی مانند مازندران باید وضعیت منابع آبی باشد.

 

معاون طرح و توسعه شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران نیز در این نشست برخی اقدامات انجام شده و در حال پیگیری برای کاهش آلاینده‌های آب را تشریح کرد و گفت: برای موضوع شیرابه زباله منطقه عمارت آمل مشاور جذب شد و سایت جایگزین هم انتخاب کردیم. اما با وجود همکاری منابع طبیعی و محیط زیست نتوانستیم محل زباله را تغییر دهیم و برای ایزوله کردن زباله موجود اقدامی انجام دهیم. طرحی هم برای ایزوله کردن زباله موجود در منطقه عمارت وجود دارد.

افراسیاب میرزایی با بیان این‌که اخیرا قرار شد در پایین‌دست شهر آمل محلی برای ساخت زباله‌سوز انتخاب شود که هنوز به نتیجه نرسید، افزود: مسائل مرتبط با حفاظت کیفی از منابع آب چندوجهی هستند و یک دستگاه مانند آب‌منطقه‌ای نمی‌تواند به تنهایی برای مدیریت آن‌ها دست به کار شود.

معاون طرح و توسعه شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: بخشی از چالش جدی ما در حوزه آب مازندران مربوط به میزبانی گسترده از خوش‌نشین‌ها و مسافران است. این‌که گفته می‌شود سرانه تولید زباله در مازندران بالاست را نباید به این معنا فرض کنیم که مازندرانیها زیاد زباله تولید می‌کنند و طبیعتا بخش قابل توجهی از تولید زباله در مازندران به مسافران و خوشن‌نشین‌ها مرتبط است. بنابراین به عزمی ملی برای حل معضلات مطرح شده درباره منابع آبی نیاز داریم.

در این نشست مدیران و کارشناسان دستگاه‌های مختلف از جمله آب‌منطقه‌ای مازندران، منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست، صمت، استانداری و بنیاد مسکن درباره آخرین اقدامات انجام شده پیرامون حفاظت از منابع آبی در چارچوب وظایف و شرح خدمات این نهادها توضیحاتی ارائه کردند.

 

کد خبر: 66864
  تاریخ خبر : 1402/03/28
 مدیر روابط عمومی
 176