مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران:
به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، حیدر داوودیان با اشاره به مشارکت مردم برای بهرهبرداری از آب سد لاستیکی فرحآباد گفت: شرکت آبمنطقهای مازندران بر حسب وظیفهای که برای تأمین آب دارد، ساخت سدهای لاستیکی را در دستور کار قرار داد که طی چند سال اخیر شاهد بهرهبرداری از تعدادی از این سدهای لاستیکی بودیم و در روزهای آتی نیز قرار است سد لاستیکی سرخرود به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: سد لاستیکی فرحآباد که دو سال از بهرهبرداری آن میگذرد نیز یکی از این سدهاست که اکنون شاهد ساخته شدن نخستین ایستگاه پمپاژ آب سد توسط اهالی روستای سوته برای بازچرخانی و بهرهبرداری از آب این سد هستیم.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: کشاورزان روستای سوته با همراهی دهیاری و شورای اسلامی روستا مجموعا 20 میلیارد ریال برای ساخت این ایستگاه پمپاژ هزینه کردند و اکنون در شرایط خشکسالی و تنش آبی، امکان تأمین آب حدود 200 هکتار از کشتزارهایشان از پشت سد لاستیکی فراهم شده است.
داوودیان با بیان اینکه مشارکت ذینفعان برای اجرای شبکههای انتقال و زیرساختهای توزیع آب کشاورزی از سدها یکی از ضروریات توسعه طرحهای آبیاری است، تصریح کرد: بخش دولتی تمام توان خود را برای ایجاد سازهها و زیرساختهای تأمین آب کشاورزی به کار میگیرد. اما در بخش توزیع آب کشاورزی نباید از نقش بهرهبرداران برای مشارکت در رساندن آب به کشتزارها غافل ماند.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران اظهار کرد: خوشبختانه اهالی روستای سوته به عنوان بخشی از بهرهبرداران آب سد لاستیکی فرحآباد، با همافزایی و همدلی هدف مهم مشارکت و مردمیسازی پروژههای آبیاری را محقق کردند و نتیجه این مشارکت را نیز با سیراب شدن کشتزارها و امنیت کشاورزیشان میبینند.
داوودیان افزود: شرکت آبمنطقهای مازندران از همراهی همه بهرهبرداران آب کشاورزی برای مشارکت در اجرای این قبیل پروژهها استقبال میکند و آماده هرگونه همکاری برای آسانسازی فرآیند اجرایی این پروژهها توسط مردم هستیم.
گفتنی است، سد لاستیکی فرحآباد ساری که با سرمایهگذاری 200 میلیارد ریالی شرکت آبمنطقهای مازندران ساخته شد و تیر 1400 به بهرهبرداری رسید، چهارمین سد لاستیکی این استان به شمار میآید که در انتهای مسیر رودخانه تجن و پیش از ورود آب این رودخانه به دریای خزر تعبیه شده و قابلیت تنظیم 5.5 متر مکعب آب را دارد. با بهرهبرداری از این سد بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز یکهزار و 200 هکتار از کشتزارهای 13 روستای محدوده شمالی شهرستان ساری تأمین میشود.
مشارکت بهرهبرداران آب کشاورزی برای اجرای شبکههای توزیع و انتقال آب، یکی از نکاتی است که همواره برای تسریع در بهرهمندی از آب ذخیره شده در مخزن سدها بر آن تأکید میشود. حتی نگاهی به مدلهای اجرای شبکههای توزیع آب کشاورزی در ساخت سازههای آبی کشورهای توسعهیافته نشان میدهد مردم بهعنوان بهرهبرداران اصلی این پروژهها، مهمترین نقش را در به سرانجام رسیدنشان ایفا میکنند. بر همین اساس نیز کارشناسان حوزه آب و کشاورزی معتقدند با توجه به انتفاعی بودن پروژههای مربوط به تأمین آب کشاورزی، مدل اجرای پروژههای پاییندستی سدها برای توزیع و انتقال آب باید براساس روش مشارکتی که در کشورهای توسعهیافته دنیا اجرا میشود، باشد.