به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان، در بازدیدی که با حضور معاون مهندسی حوضه آبریز جنوب کشور، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای هرمزگان و هیات همراه انجام شد، طرح نوسازی خط اول آبرسانی از شهر میناب به بندرعباس، طرح آبرسانی از شمیل و شبکه آبیاری و زهکشی دشت شمیل مورد بازدید میدانی قرار گرفت و تصمیمات لازم به منظور تسریع در اجرای طرح های مذکور اتخاذ شد.
معاون مهندسی حوضه آبریز جنوب کشور در حاشیه این بازدید در خصوص ویژگیهای فنی و اهداف مهم اجرای این طرح ها گفت: اجرای خط انتقال 900 میلی متری فولادی به طول 6.7 کیلومتر سد شمیل و 3.5 کیلومتر خط انتقال فولادی 400 میلی متر سد نیان از محل اعتبارات آبرسانی به شهر های دارای تنش آبی در سال 98 در دستور کار قرار گرفته است.
عباس جنگی مرنی ادامه داد: این طرح تاکنون به میزان 75 درصد پیشرفت داشته و بنا به ضرورت در مدار بهره برداری قرار گرفت چرا که این خط بخشی از آب مورد نیاز جهت مصارف شرب شهر بندرعباس را تامین می کند.
وی در خصوص خط انتقال آب میناب به بندرعباس توضیح داد: خط لوله اول آبرسانی به بندرعباس از سد میناب نیز به طول تقریبی 85 کیلومتر می باشد که از سال 1352 شروع و در سال 1364 به بهرهبرداری رسیده است. از آنجایی که ادامه استفاده از خط لوله بتنی فعلی چندان مقرون به صرفه نیست و می بایست با لوله های فولادی که بسیار مطمئن بوده و تعمیر و نگهداری آن آسان و کم هزینه می باشد، جایگزین گردد و تا کنون بیش از 20 کیلومتر از این خط نوسازی شده است که با تامین اعتبارات مورد نیاز اجرای فازهای بعدی این طرح نیز با سرعت پیش خواهد رفت.
معاون مهندسی حوضه آبریز جنوب کشور افزود: طرح شبکه آبیاری و زهکشی دشت شمیل نیز به منظور تامین آب حدود 2 هزار هکتار از اراضی روستاهای منطقه در دست اجرا است.
جنگی تشریح کرد: این شبکه در فاصله 60 کیلومتری شهرستان بندرعباس قرار گرفته که از شمال به رودخانه شمیل، از غرب به راه ارتباطی حسن لنگی به شمیل، از جنوب به مسیر ارتباطی بندرعباس – رودان و از شرق به ارتفاعات مشرف محدود شده.
وی در خصوص اهداف و مزایای اجرای این طرح نیز گفت: از مزایا و اهداف اجرای این طرح می توان به تامین آب مورد نیاز کشاورزی دشت شمیل، افزایش عملکرد تولید محصولات کشاورزی، جلوگیری از افت سطح آبخوان ، کاهش کیفیت آب زیرزمینی و فرو نشت زمین، تحقق برنامه ریزی مناسب با تحویل حجمی آب به کشاورزان، مدیریت بهینه منابع آب و خاک دشت شمیل، ایجاد ساختار الگوی کشت مناسب منطقه و جلوگیری از مهاجرت از منطقه و ترغیب به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اشاره کرد.