دوشنبه, 12 آبان 1404
مشروح خبر :: حجم مخزن سد یامچی به کمتر از ۲۸ میلیون متر مکعب رسید/ مصرف آب شرب 20 درصد افزایش یافت

حجم مخزن سد یامچی به کمتر از ۲۸ میلیون متر مکعب رسید/ مصرف آب شرب 20 درصد افزایش یافت

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل: با وجود کاهش 22 درصدی آب موجود در حجم مخزن سد یامچی و رسیدن آن به کمتر از 28 میلیون متر مکعب، مصرف آب شرب در شهر اردبیل نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی شرکت اب منطقه ای استان اردبیل،حمید فضایلی در کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان اردبیل گفت: منابع آب موجود در مخزن سد یامچی پاسخگوی مصرف آب شرب مرکز استان نبوده و طبق پیش بینی های سازمان هواشناسی انتظار افزایش سطح بارندگی در ماه‌های آینده را نباید داشت.

وی با اشاره به کاهش 40 درصدی سطح بارش‌ها نسبت به بلند مدت افزود: افت شدید سطح بارندگی و به تبع آن کاهش پوشش برف در مناطق بالا دست منجر به کاهش شدید آورد رودخانه های مهم استان شده و این امر در فصول گرم سال مخصوصا در رودخانه بالیخلی چای به عنوان تامین کننده آب سد یامچی بیشتر احساس خواهد شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر آب موجود در پشت سد یامچی نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته 22 درصد کاهش یافته و این در حالی است که متاسفانه امسال به جهت خشکسالی و تغییر اقلیم هیچگونه آبی به بخش کشاورزی تخصیص داده نشده است.

حمید فضایلی با اشاره یه شدت گرفتن تنش آبی در مرکز استان ادامه داد: 28 میلیون متر مکعب حجم آب موجود در مخزن سد یامچی است که با احتمال آورد 10 میلیون متر مکعبی رودخانه بالیخلی تا آخر شهریور مجموع آب سد به 38 میلیون متر مکعب خواهد رسید که از این رقم 3 میلیون متر مکعب سهم تبخیر سطحی آب بوده و 15 میلیون متر مکعب موجود در لایه‌های پایین مخزن سد نیز عملا فاقد کیفیت لازم و غیر قابل تصفیه است.

 

 

 

کد خبر: 65835
  تاریخ خبر : 1402/01/29
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/01/29
  اداره روابط عمومی
 269