به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان، با توجه به ابلاغهای صورت گرفته از سوی مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص بهرهبرداری رسمی از سامانه تماب [ سامانه جامع تولید مطالعات پایه منابع آب کشور] از ابتدای سال آبی جاری و با توجه به انعکاس مسائل و مشکلات و همچنین رفع برخی ابهامات از سوی برخی شرکتهای آب منطقهای، این دوره آموزشی با هدف شناسایی و رفع مشکلات و تبیین راهکارها برگزار شد.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور در جریان برگزاری این دوره آموزشی گفت: شرح خدمات سامانه تماب از سال های 1394 و 1395 نگارش شد که بعد از جمع بندیهای نهایی کار آن به سر انجام مطلوب رسید.
فیروز قاسم زاده توضیح داد: کارشناسان و مدیران زیادی برای به سر انجام رسیدن این سامانه در طول سالهای گذشته تلاشهای فراوانی را انجام داده اند، باید توجه داشت که سامانه دیتا ایز [سیستم قدیمی بانک اطلاعاتی مطالعات پایه منابع آب کشور] دیگر توانایی پوشش موضوعات مطلوب را نداشت لذا این سامانه با توجه به تغییرات تکنولوژی طراحی و پیاده سازی شده است.
وی ادامه داد: ما به سامانهای نیاز داریم که صفر تا صد تمام فعالیتهای مطالعات پایه را با بهره گیری از آن رصد کنیم تا در انتها یک داده درست و کامل را در اختیار داشته باشیم که این داده ها بتوانند مبنای تصمیم گیریهای بعدی باشند.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور یاد آور شد: طبیعتا دادههای ورودی میتوانند ویژگیهای مختلفی داشته باشند، ولی اینکه یک داده بتواند سریع و با صحت کامل در اختیار قرار گیرد بسیار حائز اهمیت است و نگرش اصلی همه همکاران ما هم همین بوده است لذا برای این که بتوانیم به یک نتیجه مطلوب برسیم گام به گام اجزای مختلف کار پیشرفته است.
قاسم زاده افزود: کار این پروژه در دو سطح پایلوت و ملی دنبال شده است و تستهای فنی گردش کار در هر دوسطح انجام شده به نحوی که این سامانه از تیرماه امسال به طور آزمایشی به مرحله بهره برداری رسیده است و از مهر ماه نیز به صورت موازی با روشهای سابق کار ادامه داشته تا در نهایت صحت اطلاعات مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد.
وی گفت: یکی از ویژگیهای بسیار مهم این سامانه این است که هر دیتا شامل یک شناسنامه و یک فراداده ای است و طبیعتا هر گونه دخل و تصرف در داده می تواند رصد شود لذا جنبه نظارتی کار حفظ خواهد شد.