مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان سمنان :
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان، "محسن عسکری" مدیرعامل شرکت، در نشست خبری دهه مبارک فجر که با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه این استان برگزار شد، اظهار داشت: به منظور پایش لحظهای میزان برداشت چاههای آب در استان سمنان، نصب کنتور هوشمند بر روی چاهها به عنوان یکی از برنامههای مهم شرکت آب منطقهای استان سمنان پیگیری شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون با تلاشهای صورت گرفته، روی بیش از 70درصد از چاههای آب استان سمنان کنتور هوشمند نصب شده و از این حیث، سمنان جزو استانهای برتر کشور است.
عسکری اضافه کرد: در زمینه طرحهای احیا و تعادلبخشی بالغ بر 1600 چاه مجهز به کنتور هوشمند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان سمنان با اشاره به دستاوردهای این شرکت برای سال 1401 تصریح کرد: امسال تا کنون بالغ بر 220 میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای عمرانی اخذ شد.
عسکری از تخصیص 1.2 میلیون مترمکعب (حدود 75 لیتر بر ثانیه آب) از محل آبهای نامتعارف (شور) برای معادن استان خبر داد و افزود: با اختصاص این میزان آب 35 معدن استان سمنان فعال شده و این امر به اشتغالزایی در استان سمنان کمک زیادی خواهد کرد.
وی اضافه کرد: حدود 2 میلیون مترمکعب (حدود 120 لیتر بر ثانیه) آب نیز برای روستاهای استان سمنان ویژه مصارف شرب و سایر مصارف تخصیص یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان سمنان با بیان اینکه 140 لیتر بر ثانیه آب برای مصارف شرب و بهداشت شهرکهای صنعتی این استان تأمین شده است خاطرنشان کرد: امسال حدود 11.5 کیلومتر عملیات لایروبی و 5.6 هکتار رفع تصرفات در حریم و بستر رودخانهها در استان سمنان انجام شد.
عسکری با اشاره به تداوم خشکسالیها و ادامه کمآبی در استان سمنان، بر لزوم صرفهجویی در مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی این استان تأکید کرد.
وی با اشاره به ورود شرکت آب منطقهای سمنان به حوزه دانشبنیان برای تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی و تقویت آن با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص یادآور شد: در راستای فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری مبنیبر لزوم توجه به شرکتهای دانشبنیان، طرح ویژه "بازار آب" با کمک یک شرکت دانشبنیان، در دشت سمنان به عنوان نمونه در دست اجراست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه برای کمک به سفرههای آب زیرزمینی اقدامات متعددی در حال انجام است گفت: از جمله این اقدامات اجرای طرح بازار آب در راستای کمک به سفرههای آب زیر زمینی است.
عسکری ضمن تشریح روند اجرای این طرح عنوان کرد: در این طرح، کشاورزان با استفاده از الگوی کشت مناسب، روشهای نوین آبیاری و کشت محصولات کمآب بر و با افزایش بهرهوری و در نتیجه صرفهجویی در میزان آب مصرفی، بخشی از آب صرفهجویی شده و در آبخوان باقی مانده و حداقل 25 درصد آب ذخیره شده از این محل در سفرههای آب زیرزمینی ذخیره میشود.
وی با بیان اینکه تا کنون در برخی موارد برای مدیریت مصرف منابع آبی، از سیاستهای بازدارنده استفاده شده، اما طرح بازار آب یک سیاست تشویقی در این راستا است؛ ابزار امیدواری کرد که با اجرای این طرح، گامی در راستای خدمت رسانی به مردم و حفظ و صیانت از منابع آبی برداشته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان همچنین از اجرای طرح های سواد آبی "داناب" در راستای فرهنگسازی مصرف بهینه آب در این استان در سنوات گذشته و ادامه این طرح ملی در سال تحصیلی جاری خبر داد.