به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقهای استان هرمزگان، رئیس گروه تحقیقات کاربردی شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان گفت: سمینار تخصصی چالشها و مخاطرات مرتبط با منابع آب استان با حضور اساتید دانشگاهی با هدف استفاده از طرحهای علمی و پژوهشی دانشگاه، استفاده از تخصص اساتید، برنامه ریزی و اجرا شد.
مریم زارع ادامه داد: در این سمینار در مورد چالشهایی که صنعت آب استان با محوریت موضوع سیل با توجه به ویژگی های اقلیمی و جغرافیایی با آن ها مواجه است بحث و گفتگو صورت گرفت.
در ادامه این جلسه مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان توضیح داد: مدیریت سیلاب، کنترل و کاهش آسیبهای مرتبط با آن به طور ویژه تحت تاثیر عملکرد افرادی است که با گذشت و ایثار فراوان اطلاعات و آمارهای دقیق را در موقعیت های مختلف در اختیار مدیران مربوطه قرار می دهند تا با پیش بینی های لازم و بموقه برای کاهش خطرات سیلاب صورت گیرد.
محمد رضا ایدون ادامه داد: باید دانست که مبنای تصمیم گیری و اقدامات در شرایطی که احتمال بارندگیهای شدید وجود دارد به آمار و ارقامی بستگی دارد که ارائه می شوند.
در بخش دیگری از این سمینار، یحیی اسماعیل پور از اساتید دانشگاه هرمزگان با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی واژه سیل در ادبیات و فرهنگ ایران توضیح داد: اهمیت مقوله سیل موضوعی است که به طور جدی در ادبیات و فرهنگ ما از گذشته های دور تا به امروز جزو دغدغه های مهم مردم بوده است.
وی با تشریح وضعیت فعلی منابع آب استان هرمزگان و به خصوص حوزههای آبریز استان گفت: کم بارشی با پر بارش بودن یک منطقه یا اقلیم موضوعی است که در یک نگاه کلی هر دو را می توان به عنوان یک فرصت یا نعمت در نظر گرفت و این موضوع بستگی به نوع نگاه ما به این امر دارد.
اسماعیل پور در ادامه افزود: بر اساس آمارهای به دست آمده میزان تغییرات بارندگی در نقاط مختلف استان هرمزگان نسبت به مناطق میانی کشور بسیار مختلف است و متفاوت است.