مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران:
به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، "محمدابراهیم یخکشی" گفت: برای استمرار و افزایش اثرگذاری آببندانها به عنوان یکی از منابع ارزشمند و مهم تأمین آب کشاورزی در مازندران به بهسازی این سازههای بومی آبی به ویژه لایروبی و تعمیق آنها نیاز است. لایروبی و توسعه حجم و عمق آببندانها علاوه بر این که حجم ذخیره آب را افزایش میدهد، دربهبود وضعیت سفرههای آب زیرزمینی و جلوگیری از نفوذ آب شور نیز اثرگذار است.
وی افزود: چندین سال است که بسیاری از آببندانهای ما لایروبی نشده و به دلیل برداشته نشدن گل و پیت و لای، کفِ این مخازن وضعیت سفت ساروجی پیدا کرده است. یعنی علاوه بر اینکه حجم ذخیره آب در آببندانها کم شده، میزان نفوذپذیری آب به سفرههای آب زیرزمینی به شدت کاهش یافته و تقریبا متوقف شده است.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: هرچند که از برخی آببندانهای استان استفادههایی در زمینه گردشگری و پرورش آبزیان و طیور نیز انجام میشود، اما نباید فراموش کرد که نخستین و مهمترین کارکرد آببندانها ذخیره و تامین آب در فصل غیر زراعی است تا در فصل زراعی آب مورد نیاز زمینهای اطراف را تأمین کنند.
وی ادادمه داد: در سال زراعی گذشته 300 میلیون متر مکعب آب از آببندانهای مازندران برای شالیزارهای استان توزیع شد که اهمیت آببندانها را نشان میدهد.
یخکشی اظهار کرد: خوشبختانه با اعتبار اختصاص داده شده از سازمان برنامه و بودجه و نیز بند «ز» تبصره 8 قانون بودجه مبنی بر استفاده از پتانسیل خاک انباشته شده در آببندانها، تعداد زیادی آببندان توسط آبمنطقهای از طریق پیمانکاران شرکت و نیز بخش خصوصی در حال لایروبی است.
گفتنی است: مازندران بیش از 800 قطعه آببندان دارد که مجموع حجم ذخیره این سازههای بومی 554 میلیون متر مکعب برآورد میشود.