به گزارش خبرگزاری آب ایران، بیستم شهریورماه، سید مجتبی موسوی نائینی درباره آخرین وضعیت سد زاینده رود اظهار داشت: ذخیره مخزن سد زایندهرود امروز به 192 میلیون مترمکعب رسید و ورودی به سد هم اکنون 10.3 مترمکعب بر ثانیه و خروجی از آن 24 مترمکعب بر ثانیه است.
وی افزود: ورودی آب به سد زایندهرود از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۰) تا نوزدهم شهریور ۱۴۰۱ در مجموع ۹۶1 میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این سد در مدت مشابه سال گذشته ۷۴۱ میلیون مترمکعب و در بلندمدت (۵۱ ساله) یک میلیارد و ۳۴7 میلیون مترمکعب ورودی داشت.
موسوی نائینی با بیان اینکه ورودی به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش دارد، اضافه کرد: ورودی سد زاینده رود در سال آبی کنونی نسبت به مدت مشابه بلند مدت ۲۹ درصد کاهش نشان میدهد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد و نیروگاههای زایندهرود ادامه داد: حجم آب خروجی از این سد مخزنی از ابتدای سال آبی تاکنون ۹۹4 میلیون مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۶۵4 میلیون مترمکعب و در مشابه بلندمدت یک میلیارد و ۳۰8 میلیون مترمکعب بوده است.
موسوی نائینی با اشاره به اینکه خروجی از سد زاینده رود امسال نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: خروجی سد در مقایسه با مدت مشابه بلند مدت ۲۴ درصد کاهش نشان دارد.
وی با بیان اینکه ذخیره سد زاینده رود در سال گذشته چنین روزی ۲۴6 میلیون مترمکعب و در بلند مدت مشابه 777میلیون مترمکعب بوده است، خاطرنشان کرد: ذخیره فعلی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد و نسبت به بلند مدت ۷۵ درصد کاهش دارد.
موسوی نائینی خاطر نشان کرد: با توجه به خروجی 24 متر مکعب در ثانیه آب از سد زاینده رود برای آب شرب و سایر مصارف، نیروگاه برقابی سد زاینده رود همچنان در مدار تولید قرار دارد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد و نیروگاههای زایندهرود با اشاره به وضعیت مخزن سد زاینده رود بر مدیریت مصرف در همه بخشها اعم از شرب و بهداشت، کشاورزی و صنعت تاکید کرد.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.