به گزارش خبرگزاری آب ایران، شهریار امیر حاجیلو با بیان اینکه ساماندهی مسیلها و احداث دیوار ساحلی در مناطق شهری ضروری است، اظهار داشت: خطر سیلاب همواره شهرستان خوانسار را تهدید میکند که لازمه آن راه اندازی سامانه هشدار سریع سیل است تا قبل از وقوع سیل، اطراف مسیلها و حاشیه رودخانهها تخلیه و آمادگی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه مساحت حریم و بستر مسیلهای شهرستان خوانسار به ۱۰۰ کیلومتر میرسد، گفت: ۱۵ کیلومتر از رودخانه خوانسار به صورت مقطعی با همکاری شهرداری در سال گذشته لایروبی شد.
مدیر امور آب شهرستان خوانسار با بیان اینکه در ۲ سال اخیر ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات جاری شرکت آب منطقهای اصفهان برای ساماندهی رودخانهها و مسیلهای این شهرستان هزینه شد، خاطرنشان کرد: دیوار ساحلی در ۳.۵ کیلومتر از مسیلهای شهرستان احداث شد.
امیر حاجیلو ابراز داشت: برای ساماندهی و لایروبی همه مسیلها و رودخانههای شهرستان به اعتباری حدود ۴۰ میلیارد تومان نیاز است.
وی با بیان اینکه سد تنظیمی باغکل در دو سال گذشته حدود ۶.۵ میلیون مترمکعب ورودی داشته است، ابراز داشت: این سد که تامین کننده نیاز کشاورزی منطقه است برای پایداری نیاز به علاج بخشی دارد.
مدیر امور آب شهرستان خوانسار با بیان اینکه سد باغکل در حال حاضر توان آبگیری بیش از سه میلیون متر مکعب آب را ندارد، افزود: در حالی که گنجایش این سد ۵.۸ میلیون متر مکعب است و برای علاج بخشی آن نیاز به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار است تا مشکلات بالادست سد نیز رفع شود.
امیر حاجیلو با بیان اینکه خطر فرونشست شهرستان خوانسار را به دلیل داشتن بستر سنگی و قرار گرفتن در بالادست حوضه، تهدید نمیکند، در عین حال ابراز داشت: شرکت آب منطقهای برای تغذیه مصنوعی ابخوان خوانسار در سالهای اخیر سد تنظیمی باغکل و بند قادری با ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب را در روستای رحمت آباد احداث کرده و مابقی بندها توسط منابع طبیعی شهرستان مدیریت میشود.
وی با اشاره به وجود ۳۶۶ حلقه چاه مجاز در شهرستان خوانسار، افزود: از این تعداد ۳۰۶ حلقه چاه فعال است و در یک سال اخیر بر ۵۴ حلقه چاه کنتور حجمی هوشمند نصب شده است.
مدیر امور منابع آب شهرستان خوانسار با بیان اینکه شمار چاههای غیر مجاز این شهرستان به ۱۴۲ حلقه میرسد، اضافه کرد: از سال گذشته تاکنون ۵۳ حلقه چاه غیر مجاز پر و مسدود شده و پرونده سایر چاههای غیر مجاز نیز در مراجع قضایی در حال رسیدگی است.
امیرحاجیلو با اشاره به اینکه پرونده ۲ اضافه برداشت از چاههای مجاز نیز به مراجع قضایی ارسال شده، تصریح کرد: طرح اصلاح و تعدیل ۱۰۰ درصد چاههای مجاز در شهرستان خوانسار تاکنون انجام شده و پیشمیکنیم تا یک سال آینده آمار چاههای غیرمجاز با توجه به روند پیگیری قضایی به صفر برسد.
وی خاطرنشان کرد: هزینه نصب کنتورهای حجمی هوشمند برای کشاورزان منطقه بسیار بالاست و این امر یکی از دلایل مهم استقبال نکردن مردم و کند بودن نصب این کنتورها بر چاههای مجاز خوانسار است.