در سه سال گذشته؛
به گزارش خبرگزاری آب ایران، روحالله اکبری با اعلام این خبر اظهار داشت: فقط در سال 1400 با پر کردن بیش از 82 حلقه چاه غیرمجاز باعث صرفه جویی و برگشت 1.8 میلیون متر مکعب آب به آبخوان و کمک به آب زیزمینی شد که در استان بیشترین میزان صرفه جویی بوده است.
وی با بیان اینکه برآورد ما وجود بیش از یکهزار حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان سمیرم است، افزود: تاکنون نزدیک به 800 حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده است.
مدیر منابع آب شهرستان سمیرم همچنین به وجود 2 هزار و 300 حلقه چاه مجاز در این شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: نصب کنتورهای هوشمند سال گذشته در این شهرستان قوت گرفت و اکنون از 350 قراردادی که با متقاضیان کنتورهای هوشمند بسته شده، نصب 225 کنتور روی چاه ها انجام شده است.
آزادسازی 50 هزار مترمربع از رودخانههای سمیرم
مهندس اکبری با بیان اینکه 50 هزار مترمربع از حریم و بستر رودخانه های شهرستان سمیرم در سه سال اخیر رفع تصرف شد، ابراز داشت: سال 1400 سه هزار و 500 متر مربع از حریم و بستر رودخانه مهرگرد از دست متصرفان آزاد شد.
وی کمبود نیرو را یکی از چالشهای اداره امور آب شهرستان سمیرم دانست و افزود: با توجه به وسعت و گستردگی این شهرستان، به دلیل کمبود نیرو نظارت و کنترل بر وضعیت منابع آب به ویژه آبهای سطحی در همه شهرهای این شهرستان دشوار است و همین امر سبب شده تخلفات در حوزه آب افزایش یابد.
مدیر امور آب منطقهای شهرستان سمیرم با بیان اینکه تاکنون بخش کوچکی از تخلفات را در شهرستان شناسایی و کنترل کردیم، تصریح کرد: با وجود اینکه
زنگ خطر گسترش دست اندازیها به حریم و بستر رودخانه های سمیرم
تخلفات و ویلاسازیها در حریم و بستر رودخانه های شهرستان سمیرم مانند حوضه زاینده رود و باغبهادران گسترده نیست اما دریافت حکم قضایی برای قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز، باغات، ویلاسازیها و فنس کشی ها در حریم منابع آبی، بسیار مشکل است.
اکبری افزود: زنگ خطر دست اندازیها به حریم و بستر رودخانههای شهرستان از سال ها پیش به صدا درآمده و تخلفات در حوضه رودخانههای سمیرم نیز در حال گسترش است و اگر فکر عاجلی برای این معضل نشود و تیم های نظارتی نباشند، تخلفات افزایش خواهند یافت.
شهرستان سمیرم در 160 کیلومتری جنوب اصفهان دارای رودخانههای متعدد از جمله حسینآباد، ماربر و شمس آباد، سه سد حنا، قره آقاچ و کمانه، چهار محدوده مطالعاتی (دشت) قبرکیخا، سمیرم، وردشت و کمه جزو حوضه آبریز کارون بزرگ در جنوب کشور محسوب می شود.