به گزارش خبرگزاری آب ایران ، مسعود رازمند اظهار کرد : از دوران گذشته تا کنون شهر ها و روستا ها در کنار منابع آب مثل چشمه ها، چاه های آب و رودخانه ها بوجود آمده اند اکنون نیز با توسعه شهرها بسیاری از رودخانهها یا مسیر های عبور درداخل شهرها واقع شده اند و هر سال به دلیل رسوبگذاری کف رودخانه ها و بسترهای عبور آب، این مسیرها خیلی زود پر میشود و خسارات و عواقب سختی را به دنبال خواهند داشت از این رو لازم است که هر ساله اقدامات موثری نظیر لایروبی انجام شود تا گنجایش آنها برای انتقال آب حفظ شود.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر مسیل ها به طور منظم مورد پایش و ارزیابی کارشناسان شرکت بوده و مورد ساماندهی قرار گرفته اند با این وجود باید توجه داشت در برخی مناطق به دلیل کمبود اعتبارات پیش بینی شده، پیشرفت های مورد نظر شرکت آب منطقه ای هنوز حاصل نشده. در چنین شرایطی ممکن است با وقوع بارندگی ها و جاری شدن آب به رودخانهها و مسیلها، رسوبات و خاشاک به همراه آب حرکت کرده و در برخی نقاط به ویژه در ورودی شهرها که موانعی برای کاهش سرعت آب ایجاد شده انباشه میشوند و راه آب را مسدود میکنند.
وی توضیح داد: همین امر موجب می شود آب به راحتی مسیرش را طی نکند و آب در داخل شهر پخش شود. و به دلیل آنکه در برخی نقاط شهر شبکه انتقال آب سطحی توان تخلیه آب از شهرها را ندارد شهرها دچار آب گرفتگی یا سیلاب میشوند.
مدیر رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به مصوبه جدید شورای عالی مدیریت بحران کشور که با حضور رئیس جمهور تشکیل و جهت اجرا ابلاغ شده است توضیح داد: بر اساس مصوبه جدید انتظار است اقداماتی نظیر ؛ مطالعه و اجرای طرح های ساماندهی و ایمن سازی رودخانه ها ی در محدوده های جمعیتی شهری و روستایی ، مطالعه و اجرای طرح های جمع آوری آب های سطحی در طرح شهرهای دارای اولویت با تفکیک و تاکید بر شهرهای ساحلی، شهرهای واقع در کوهپایه ها ، شهرهای واقع در دشت و همچنین مطالعه و اجرای طرح های لایروبی رودخانه ها و مسیل های دارای اولویت در داخل شهرها صورت گیرد.
رازمند یاد آور شد: ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و مسیل های شهری و روستایی در راستای ایمن سازی مراکز جمعیتی و کاهش خسارات سیلاب است و می تواند موجب امنیت و آرامش خاطر شهروندان باشد.
وی در پایان با اشاره به اینکه طبق مصوبه جدید بودجه و هزینه های اجرایی این موضوع در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها قرار خواهد گرفت تاکید کرد: بر اساس مصوبه جدید که مورد ابلاغ قرار گرفته؛ رسیدگی به موارد ذکر شده برعهده وزارت کشور است که می بایست از طریق هماهنگی با شهرداری ها و دهیاری های کشور اقدامات لازم اجرایی شود و شرکت آب منطقه ای نیز به عنوان نهاد ناظر در این امر از هیچ کوشش و حمایتی دریغ نخواهد کرد.