دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان : کاهش نگران کننده منابع آبی استان در سالجاری

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان : کاهش نگران کننده منابع آبی استان در سالجاری

در صورت عدم توجه کشاورزان و بهره برداران از منابع آب زیر زمینی به رعایت الگوی کشت مناسب و مدیریت مصرف از منابع آبی استان خسارات جبران ناپذیری را شاهد خواهیم بود .

به گزارش شبکه خبری آب ایران، داریوش حسن‌نژاد در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان مورخ 15 فروردین 1401 که به ریاست معاون عمرانی استاندار و مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان برگزار شد، با بیان این مطلب که به دلیل کاهش نگران کننده منابع آبی در سالجاری، کشت محصولات آبدوست با استفاده از منابع آب زیر زمینی در هیچ یک از شهرستانهای استان امکان پذیر نیست، اظهار داشت: متوسط سطح آب زیر زمینی محدوده‌های بیلان استان در اسفند ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود دو متر افت داشته است .


وی افزود: برای پایداری آب رودخانه کشکان و جلوگیری از خشک شدن این رودخانه به ۲ تا ۳ متر مکعب آب نیاز است و رودخانه های کاکارضا و کهمان به عنوان سر شاخه‌های اصلی کشکان، بدلیل کاهش شدید آب در این رودخانه ها قادر به تامین این مقدار آب نیستند .


مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به اینکه بیشترین تغییرات سطح آب زیر زمینی استان در اسفند ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته مربوط به دشت الشتر و دشت الیگودرز بوده، تاکید کرد : در صورت عدم توجه کشاورزان و بهره برداران از منابع آب زیر زمینی به رعایت الگوی کشت مناسب و مدیریت مصرف از منابع آبی استان خسارات جبران ناپذیری را شاهد خواهیم بود .


وی در تشریح وضعیت منابع آبی موجود در استان گفت : حجم مخزن سد ایوشان در حال حاضر ۲۲میلیون متر مکعب است  که از این مقدار ۱ میلیون متر مکعب تخصیص آب شرب و ۵ میلیون مترمکعب حجم مرده مخزن و ۶/۷میلیون متر مکعب تخصیص آب زیست محیطی و ۳ میلیون متر مکعب از آن نیز نفوذ ، نشت و تبخیر می‌شود که حدود ۷ میلیون متر مکعب آب برای رها سازی به منظور تامین آب کشاورزی در دسترس است، بطوری که سال گذشته در همین زمان با وجود ۳۳ میلیون مترمکعب حجم آب ذخیره شده در مخزن سد با کمبود آب در ادامه فصل کشت روبرو شدیم و علیرغم تخلیه غیر اصولی و فنی حجم مرده سد باز هم شاهد خشک شدن کشت محصولات تعدادی از کشاورزان منطقه بودیم .


مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد : امسال بجز ۳ استان ساحلی کاشت برنج در تمام کشور ممنوع اعلام شد اما متاسفانه ما شاهد اجاره اراضی منطقه به کشاورزان غیر بومی هستیم این در مدیریت رهاسازی آب سد ها ما را با مشکل روبرو خواهد کرد .


داریوش حسن‌نژاد خاطر نشان کرد : در شهرستانهای دلفان و سلسله به منظور جبران خسارات وارده و جلو گیری از خسارت بیشتر به منابع آب زیر زمینی با مشارکت و همکاری بهره برداران و با مدیریت و تلاش اعضای محترم شورای حفاظت این شهرستانها کشت گیاهان آبدوستی مانند سیب زمینی و چغندر ممنوع اعلام شد و کشاورزان منطقه تنها با استفاده از منابع آب سطحی و رعایت الگوی کشت اعلام شده توسط جهادکشاورزی و اخذ مجوز و تمدید پروانه از شرکت آب منطقه‌ای قادر به کشاورزی هستند .


وی همچنین در خصوص نصب کنتور هوشمند بر روی چاهها بیان داشت : با توجه به اتمام مهلت داده شده به مالکین چاه آب برای نصب کنتور هوشمند، مالکین موظف هستند تا پایان فصل کشت نسبت به نصب کنتور اقدام نمایند. در غیر اینصورت برق و آب مصرفی چاه با تعرفه آزاد محاسبه و برق چاهها دارای اضافه برداشت قطع خواهد شد.

کد خبر: 58871
  تاریخ خبر : 1401/01/16
  آخرین به‌روزرسانی : 1401/01/17
 روابط عمومی
 172