مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی پیشنهاد کرد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران، حامد ترکمندی در نشست مدیریت جامع حوضههای آبریز با موضوع «نگاهی بر سیلهای اخیر در استان هرمزگان» که با حضور رئیس گروه تحقیقات کاربردی شرکت و نمایندگان سازمان های اجرایی در دانشگاه هرمزگان برگزار شد، با اشاره به افزایش دوبرابری فراوانی وقوع سیل در ۳۰ سال اخی، اظهار کرد: تشدید بارش به اسطه تغییر اقلیم، توسعه فعالیتهای بشری در طبیعت و افزایش دخل و تصرف در حریم و بستر رودخانه ها از مهمترین دلایل بروز سیلاب است.
وی با مقایسه، خسارات سیلاب تیر ۱۴۰۰ آلمان و دی ماه هرمزگان، تصریح کرد: با پیشبینی وقوع سیلاب و مدیریت صحیحی که در این زمینه اعمال شد، خسارات پایین دست سد استقلال میناب به کمترین میزان ممکن رسید و به لطف الهی و همکاری تمام نهادها، هیچ خسارت جانی نیز به ثبت نرسید.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی با اشاره به خالی بودن سد در سیلاب اول، گفت: در سیلاب اول دبی متوسط ورودی هفت هزار و 500، مترمکعب بر ثانیه، طی مدت ۷ ساعت و دبی پیک لحظه ای جریان ورودی به مخزن برابر با 13 هزار متر مکعب در ثانیه ثبت شد.
ترکمندی، با اشاره به دوره بازگشت 500 ساله این سیلاب، افزود: رخداد دوم سیل با دبی پیک لحظه ای چهار هزار و 500 مترمکعب در ثانیه به ثبت رسید که اگر ترتیب وقوع این دو سامانه بارشی برعکس میشد و یک سد پر و دبی ورودی 13 هزار و 800 مترمکعب بر ثانیه روبرو میشدیم، شرایط بسیار دشوار میشد.
وی، با ارائه پیشنهاد در خصوص پیشگیری از خسارات ناشی از سیلاب، اظهار کرد: ساماندهی رودخانه های پایین دست سدهای در دست بهره برداری باید در اولویت طرح های عمرانی قرار بگیرد.