سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران، محمد ضروری؛ سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان در دیدار با فعالین و سازمان های مردم نهاد در حوزه آب شهرستان اسداباد گفت: در بحث صرفه جویی و حفاظت از منابع ابی به مشارکت های مردمی نیاز داریم.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید احساس کنند که منابع آب، منابعی استراتژیک، تجدیدپذیر و امنیتی است، گفت: سمن ها میتوانند پل ارتباطی باشند چراکه از جنس مردم هستند و می توانند ارتباط خوبی بین مردم و دستگاه های اجرایی در این عرصه باشند.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان خاطرنشان کرد: سمن ها میتوانند با اطلاعات و آمارهای دقیق شرایط را برای مردم شرح دهند.
ضروری به نقش آب سالم در سلامت مردم تاکید کرد و گفت: در این بین بحث های امنیتی، اشتغال وغیره نیز مطرح است که باید مورد توجه قرار گیرد.
ضروری با تاکید براینکه حساسیت در حوزه آب بالا است، اظهار کرد: در این راه، سازمان های مردم نهاد باید یاریگر باشند.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه سازمان جهادکشاورزی باید به پایداری بحث امنیت غذایی توجه کند، گفت: پایدار بودن این بحث نیازمند تامین منابع آبی است بدین سبب باید به اقدامات در این مسیر توجه و بازنگری صورت گیرد.
وی به سند سازگاری با کم آبی اشاره کرد و گفت: باید سند سازگاری با کم آبی در برش شهرستانی در اسدآباد تهیه شود و در آن، وظایف دستگاه های مختلف شرح داده شود.
ضروری خواستار برگزاری جلساتی در این زمینه با حضور سمن ها شد و گفت: باید به سمت کشت های کم اب بر، کشت های مطمئن و کشت هایی با روش های به روز و با توجه به نیاز بازار پیش رویم.
وی خاطرنشان کرد: کشت های گلخانه ای باید در زمین های آبی توسعه یابند تا هم معیشت و اشتغال مدنظر باشد، هم امنیت غذایی تامین شود و از سویی، حفاظت از منابع آبی را نیز شاهد باشیم اما در این عرصه همراهی و همگامی همه دستگاه های اجرایی و سمن ها نیاز است.
در ادامه این جلسه، مهندس اظهری با اشاره به اقدامات سمن ها در حوزه آب شهرستان اسداباد گفت: باید در حوزه اگاهسازی، استفاده بهینه از منابع آبی، صرفه جویی، کشت محصولات کم اب بر و مواردی از این قبیل به نحوی مناسب وارد کار شویم.
مدیر منابع آب شهرستان اسدآباد گفت: باید در بحث ممانعت از کشت دوم، کشت محصولات کم اب بر، رونق کشت های گلخانه ای وغیره جهاد کشاورزی با شرکت آب منطقه ای همکاری کند.
وی وابستگی این شهرستان به منابع اب زیرزمینی را بیش از ۹۵ درصد عنوان کرد و گفت: پرونده ۲۴ حلقه چاه غیر مجاز در اسداباد به دادستان ارجاع شده است.
اظهری از نصب ۷۷۷ کنتور هوشمند روی چاه ها نیز خبر داد و گفت: ۹۶ درصد پرونده چاه های کشاورزی در اسدآباد اصلاح و تعدیل شده و این شهرستان در این زمینه رتبه اول را در استان حائز شده است.
در ادامه این جلسه، مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد با اشاره به کسری مخازن و فرونشست ها در اسداباد گفت: فرصت کمی داریم، وضعیت و امارها نشان از وضعیت نامطلوب دشت اسداباد دارد.
محمد احمدی خاطرنشان کرد: منابع ابی دارایی ما هستند و نباید آن ها را از دست دهیم.
وی ادامه داد: استدعا داریم که در حوزه آب از نیروهای سمن ها که با علاقه و بی توقع پای کار هستند، استفاده شود.
احمدی افزود: چرا در شهرستان اسدآباد کشت های پر آب بر افزایش و کشت کلزا کاهشی است.
وی بر لزوم توجه به اقدامات ترویجی در این عرصه تاکید کرد و افزود: باید همه به سمت حفاظت از منابع ابی پیش رویم بدین ترتیب،در بخش های ترویج، نظارت، مشارکت، آموزش و غیره در حوزه آب پای کار هستیم.
مدیرعامل خانه حامی کشاورز شهرستان اسدآباد در پایان تاکید کرد: این اقدامات محقق نمی شوند مگر با مشارکت مردم.