سازگاری با کم آبی:
به گزارش شبکه خبری آب ایران ،سید عقیل مرتضوی در نشست شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان، ضمن تقدیر از همکاری کشاورزان پایاب سد بارزو در این شهرستان برای مدیریت تقاضای آب، گفت: کشاوزان و باغداران این منطقه از کمبود منابع آب دشت شیروان و ذخیره اندک آب در مخزن سد بارزو آگاهی یافته و تصمیم به ممنوعیت کشت بهاره و محدودیت کشت پاییزه گرفته اند.
او افزود: نمایندگان کشاورزان این منطقه در خصوص زمان و میزان آب رها شده برای زراعت و باغات نیز همفکری و همیاری لازم را دارند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در این نشست تاکید کرد: امروز نیازمند همیاری و کمک کشاورزان برای عبور از وضعیت بحرانی منابع آب هستیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این نشست، آخرین وضعیت منابع آب استان و دشت شیروان را بیان کرد و گفت: میزان آب ذخیره شده در سد بارز شیروان در حال حاظر 18 میلیون متر مکعب است که نسبت به سال گذشته52 درصد کاهش یافته است.
مهندس وحید واسطه افزود: از این مقدار تنها حدود 6 میلیون متر مکعب آب برای نیازهای مختلف شرب ، کشاورزی و صنعت و زیست محیطی قابل استفاده است و باقی آب را که حاوی رسوبات است به منظور حفظ ایمنی و پایداری سد، نمی توان تخلیه کرد.
مهندس وحید واسطه با اعلام اینکه وضعیت دشت شیروان ممنوع بحرانی است و میزان برداشت آب در این دشت بیش از تغذیه آن است، به افت میانگین سالانه 30 سانتیمتری سطح آب زیرزمینی در این دشت اشاره کرد و گفت: در این دشت علاوه بر افت شدید سطح ایستایی آب زیرزمینی، شوری آب هم داریم.
فرماندار شهرستان شیروان در این نشست گفت: با حفاظت و استفاده بهینه از منابع آب و مدیریت درست این منبع حیاتی از شرایط بحران عبور خواهیم کرد.
وی همچنین از کشاورزان به خاطر آگاهی از شرایط بحرانی منابع آب تشکر کرد و گفت: اینک خود کشاورزان خواهان مدیریت بهینه این منبع حیاتی هستند.
دادستان شهرستان شیروان نیز در این نشست گفت : مدیریت استفاده بهینه از منابع آب باید به تمام بخش ها تسری یابد و اطلاع رسانی فراگیر انجام شود.
وی افزود: با متخلفین و مجرمان به ویژه متخلفان چاهها و بهره برداری غیرمجاز از منابع آب برخورد می شود.