رئیس حوضه آبریز رودخانه زاینده رود و حوضه های جنوب غربی
به گزارش شبکه خبری آب ایران ، هوشنگ ملائی با اشاره به اینکه بحث مطالعات شناخت حوضه بیش از یک دهه با مشارکت کشور آلمان و با همکاری شرکت های آب منطقه ای اصفهان و چهار محال و بختیاری انجام شده است، عنوان کرد: حکمرانی آب بایستی با شفافیت، عدالت، رعایت حقوق همه مصرف کنندگان انجام شود و در این مسیر هدف احیا زاینده رود برای همه است
دکتر ملائی افزود: در تصویب مطالعات جامع برای آب شرب ، محیط زیست و بهداشت موضوع باز تخصیص مطرح است و در راستای معیشت کشاورزان نیز باید در سطح ملی و کلان تصمیم گیری شود.
وی ادامه داد واقعیت این است که در این حوضه بارگذاری مصارف بیش از توان اکولوژیکی حوضه است و در سالهای کم بارش و خشکسالی فشار وارد بر منابع افزون می شود.
رئیس حوضه آبریز رودخانه زاینده رود و حوضههای جنوب غربی کشور اضافه کرد: در این راستا نیاز هست یکسری طرحهای اصلاحی با هم پیش بروند از جمله در بخش صنعت برداشت از آب سطحی جابجا شود و استفاده از آب دریا در دستور کار قرار گیرد و در بخش کشاورزی با در نظر گرفتن حقابه آبه ها و طومار تغییر الگوی کشت و کشتهای جایگزین مد نظر قرار گیرد.
دکتر هوشنگ ملایی خاطر نشان کرد: مدیریت یکپارچه سازی حوضه زاینده در برنامههای کوتاه مدت ودراز مدت در کارگروه احیای زاینده رود به تصویب رسیده است و این کارگروه به ریاست معاون رئیس جمهور در جلسات مختلف نقشه راه احیای زاینده رود را تصویب کرده که در بهار امسال در شورای عالی آب نیز تصویب شد.
وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده باید مبتنی بر نقشه راه باشد گفت: طرحهای اجرایی در استانهای اصفهان، یزد و چهار محال و بختیاری با محوریت این مصوبات در حال انجام است.