چهارشنبه, 14 آبان 1404
مشروح خبر :: کاهش 27 درصدی بارش ها و 10 درصدی ذخیره آبی سد تبارک

مدیر امور منابع آب شهرستان قوچان خبر داد:

کاهش 27 درصدی بارش ها و 10 درصدی ذخیره آبی سد تبارک

بارندگی در شهرستان قوچان از ابتدای سال آبی جاری تا آذرماه 24.50 میلی‌متر بوده است. مدیر امور منابع آب شهرستان قوچان با اعلام این خبر گفت: با وجود کاهش بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته، بحران آبی در قوچان به صورت مطلوب مدیریت شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران ، «سیدموسی حسینی جعفرآبادی» افزود: آمار بارش‌ها  نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته که 34 میلی متر به ثبت رسیده بود امسال 27 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به این که هدیه‌ سپید پاییز، کشاورزان منطقه را که سال خشکی را پشت سر گذاشته‌اند امیدوار کرد، افزود: در پی کاهش تدریجی دما، وزش باد و بارش‌های پراکنده و سردتر شدن هوا، سرانجام در شهرستان قوچان بارش برف آغاز و نوار شمالی قوچان چهره‌ای زمستانی پیدا کرد.

"حسینی جعفرآبادی" خاطرنشان کرد: اگرچه در شهر و معابر آن به علت بارش قبلی باران، نشست برف چندان که باید ماندگاری نداشت، اما در ارتفاعات و محورها و مناطق کوهستانی از جمله گردنه تیوان در محور ترانزیتی قوچان، درگز و باجگیران برف کاملا سطح زمین را سفیدپوش و کشاورزان منطقه را امیدوار کرد.

مدیر امور منابع آب قوچان تصریح کرد: تامین آب شرب سالم برای شهر قوچان با جمعیتی بالغ بر ۱۰۳ هزار نفر به دغدغه‌ای مهم برای شهروندان مبدل شده است که کاهش چشمگیر نزولات جوی از ابتدای سال آبی جدید نسبت به میانگین درازمدت بر اهمیت موضوع افزوده است.

"حسینی جعفرآبادی" با اشاره به این که بارش‌های اخیر اگرچه شادمانی را برای شهروندان به خصوص کشاورزان به ارمغان داشت اما به دلیل کاهش چشمگیر نزولات جوی نسبت میانگین درازمدت و دوره مشابه ذخایر آب‌های سطحی نیز با کاهشی ملموس روبرو بوده که البته افزایشی در تراز مخزن سد تبارک نیز ایجاد نکرده است.

مدیر امور منابع اب شهرستان قوچان با اشاره به مناسب‌سازی مدیریت چاه‌های مجاز در دشت قوچان و کاهش بارندگی اظهار داشت: حجم اب مخزن سد تبارک هم اکنون ۲۳،۳۷۳،۰۰۰ متر مکعب می‌باشد در حالی که سال گذشته در مدت مشابه آذرماه حجم آب ذخیره شده در پشت سد ۲۵،۹۸۶،۰۰۰ متر مکعب بود که با ۱۰ درصد کاهش روبرو هستیم.

وی یادآور شد: با وجود کاهش ۲۷ درصدی بارندگی و چاه‌های غیرمجاز، بحران ۱۴۰۰ به نحو مطلوب مدیریت شد.

کد خبر: 56755
  تاریخ خبر : 1400/09/27
  آخرین به‌روزرسانی : 1400/09/28
 کارشناس روابط عمومی
 446