مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران ، منصور ستوده، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان در دیدار با علیرضا قاسمی فرزاد؛ استاندار همدان به تشریح اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای طرح آبرسانی به همدان، وضعیت منابع آبی همدان و اقدامات صورت گرفته در راستای سفر وزیر نیرو به همدان در مهرماه سال جاری پرداخت.
وی در این خصوص مطرح کرد: مطابق مصوبات قبلی احجام طرح شامل خط انتقال فولادی بطول 140 کیلومتر در 4 قطعه اجرایی، جاده دسترسی بطول 140 کیلومتر ، 3 ایستگاه پمپاژ ، سازه پیش تصفیه در محل ایستگاه شماره 1، 7 باب مخزن بتنی ذخیره و تعدیل فشار به حجم مجموعاً 150000 متر مکعب و تصفیه خانه آب شرب با دبی 3700 لیتر در ثانیه به تصویب رسیده است.
ستوده با اشاره به اینکه پس از سفر وزیر نیرو به استان همدان در تاریخ 27 مهرماه و حجم تخصیص ابلاغی جدید ، با برگزاری جلسات متعدد و مکاتبات صورت گرفته با شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، مشاور و پیمانکار، اقدامات مهمی در راستای کارهای نرم افزاری و بازنگری طرح آبرسانی به همدان انجام شد، عنوان کرد: این روند در پیش گرفته شد تا بتوانیم در فاز اول 1200 لیتر در ثانیه آب شرب به شهر همدان را از سد تالوار تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه دبی طراحی مشاور برای تامین آب در شرایط اضطراری و فاز اول معادل 1800 لیتر در ثانیه است، تصریح کرد: یکی از مولفه های اصلی این طرح، خط انتقال لوله فولادی به طول 140 کیلومتر است، از این میزان تاکنون 122 کیلومتر آن انجام شده و 18 کیلومتر آن باقی مانده است.
ستوده تصریح کرد: در طرح اضطراری فاز اول با دبی طراحی 1800 لیتر در ثانیه ، قرار شد حفاری و لوله گذاری در 10 کیلومتر باقیمانده ابتدای مسیر (از سمت سد تالوار) انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه ظرفیت فاز اول (مدول اول تصفیه خانه ) این طرح بایستی بر اساس 1800 لیتر در ثانیه پیش رود، خاطرنشان کرد: بدین سان، قرار شد تا لوله های فولادی با قطر 1200 میلیمتر در این زمینه کار شود.
وی با اشاره به اینکه این موضوع به پیمانکار ابلاغ شده است، گفت: در نهایت، خرید ورق ها و ساخت لوله ها به پیمانکار ابلاغ شده و در دست پیگیری است و حدود 140 میلیارد تومان برای خرید این لوله ها و اجرای آن نیاز است.
ستوده با بیان اینکه در حال حاضر نیز پیمانکار ماشین آلات سنگین جهت حفاری خط لوله را وارد کارگاه جدید در محل سد تالوار نموده است، اظهار کرد: سه ایستگاه پمپاژ در طرح آبرسانی به همدان با ارتفاع پمپاژ حدود 570 متر نیز مورد بازنگری قرار گرفته که مقرر شد تا دو ایستگاه آن که هنوز مخازن آن ها ساخته نشده است، تغییراتی داشته باشند.
وی در تشریح این موضوع گفت: قرار شد تا در فاز اول، 2 مخزن بتنی 2500 مترمکعبی بجای مخازن 10000 متر مکعبی برای ایستگاه های شماره 1 و 2 ساخته شود و تغییراتی در پمپ های آن ها صورت گیرد. مخزن 10000 متر مکعب بتنی ایستگاه شماره 3 قبلاً ساخته شده و قرار شد ابنیه آن نیز با ظرفیت کامل تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با تاکید بر اینکه به منظور حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی مقرر شد تا پمپ های ایرانی جایگزین پمپ های خارجی شود، در ادامه این موضوع مطرح کرد: برق رسانی به ایستگاه های پمپاژ و تاسیسات پیش ته نشینی در محل سد تالوار از پست برق بیجار نیز مورد بررسی و بازنگری قرار گرفت و در این راستا مشاور برق رسانی جهت تهیه اسناد مناقصه و برآورد هزینه های لازم انتخاب شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با اشاره به بحث تصفیه خانه همدان به اقدامات صورت گرفته در این راستا اشاره کرد و افزود: تصفیه خانه همدان دارای 2 مدول است که هر کدام 1856 لیتر در ثانیه آب را تصفیه خواهند کرد، در بازنگری های صورت گرفته مقرر شد تا در فاز اول، یک مدول (حدود 1800 لیتر در ثانیه) توسط پیمانکار تکمیل شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو پیمانکار در بخش فیلتراسیون و کلاریفایر تصفیه خانه در حال فعالیت هستند و پیمانکار سوم نیز از طرف قرارگاه برای تکمیل ساختمانهای بهره برداری و اداری تصفیه خانه انتخاب شده است.
ستوده با بیان اینکه در حال حاضر، کلیه مشخصات بازنگری اجزاء طرح به قرارگاه ابلاغ شده است، گفت: مجدداً از آب سد تالوار نمونه برداری شد تا نتایج کیفی آن مورد بررسی قرار گیرد تا اگر نیاز به پیش تصفیه دارد، این اقدام را به انجام برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان در پایان تصریح کرد: برآورد اعتباری مورد نیاز برای اجرای فاز اول این طرح حدود 1500 میلیارد تومان است که وزارت نیرو جهت جذب آن از منابع مختلف از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور در حال پیگیری است.