به گزارش شبکه خبری آب ایران ،محمد ضروری گفت: همه این فروچالهها در شمال و شمال غرب استان همدان هستند به طوری که ۱۵ مورد آن در دشت کبودراهنگ و ۱۵ مورد دیگر نیز در دشت رزن- قهاوند ایجاد و ثبت شده اند.
وی تصریح کرد: نخستین فروچاله استان همدان در سال ۱۳۷۱ در محدوده روستای «همه کسی» شهرستان بهار و آخرین مورد آن نیز سال ۱۳۹۷ در نزدیکی روستاد «کِردآباد» شهرستان کبودرآهنگ ایجاد شده است.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان همدان گفت: بیشترین عمق فروچالهها در استان همدان مربوط به فروچاله روستای کردآباد با ۳۰ متر است و در مواردی نیز فروچالههایی به عمق یک متر نیز در استان ثبت شده است.
محمد ضروری افزود: سالانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب برداشت مازاد آب در استان همدان داریم که این موجب افزایش شیب منفی هیدروگرافیکهای مصرف آب به عنوان یکی از مهمترین دلایل ایجاد فروچالهها میشود.
وی با اشاره به اینکه باید با برنامه ریزی دقیق و اصلاح الگوی کشت، آبهای زیرزمینی مدیریت شود، افزود: در سه تا چهار سال گذشته اقدامات خوبی در راستای حفظ آبهای زیرزمینی انجام شده و با توجه به انسداد چاههای غیر مجاز و افزایش میزان بارندگی، روند شیب تند افت آبهای زیر زمینی متوقف شده است.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان همدان گفت: در سال آبی گذشته میزان بارشها ۴۲ درصد نسبت به سال قبل و ۲۲ درصد نسبت به دوره بلند مدت کاهش یافته است که این کاهش طی یک سال آینده اثرات خود را نشان میدهد.