به گزارش شبکه خبری آب ایران ، عبدالحمید کمالی در خصوص تاسیسات تغذیه مصنوعی تخت و قلعهقاضی، اظهار کرد: حوضچههای اول هر قسمت از ذخیره سد به عنوان رسوبگیر عمل میکنند و حوضچههای بعدی یعنی سه و چهار آبگیر اصلی هستند.
وی با ذکر این نکته که این حوضچهها نیازمند لایروبی هستند، ابراز داشت: لایروبی حوضچههایی که رسوب گرفتهاند در دستور کار قرار دارد اما با توجه به هزینه بالای آن هنوز محقق نشده است.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای هرمزگان با ذکر این نکته که رودخانههای پرخطر نزدیک مراکز جمعیتی شناسایی شده است، ابراز داشت: راهکارهایی برای ساماندهی و لایروبی رودخانههای نزدیک مراکز جمعیتی در نظر گرفته شده است که یکی از آنهاس استفاده از بند "و" تبصره هشت قانون بودجه کشور است.
کمالی ساماندهی رودخانه جاماش را یکی از بزرگترین اقدامات انجام شده در زمینه ایمنسازی مراکز جمعیتی در برابر سیلاب دانست و تصریح کرد: رودخانههایی که در نزدیکی مراکز جمعیتی قرار دارند به روشهای مختلف مانند استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و اعتبارات مختلف دولتی ساماندهی و لایروبی میشوند.
وی مطرح کرد: در برخی از نقاط ساخت و سازهای مختلفی در حریم و بعضا بستر رودخانهها صورت میگیرد که این اقدام در دراز مدت و هنگام بارشهای شدید باعث بروز خسارتهای جبران ناپذیر خواهد شد.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای هرمزگان اظهار کرد: ساماندهی رودخانه شمیل نیز در دستور کار قرار دارد و فعالیت پیمانکار در بخشهایی از آن نیز شروع شده است.
کمالی گفت: پلمپ چاههای متخلف با اخطار انجام خواهد شد و اگر در بازه زمانی دو هفتهای مشخص شده اقدامی انجام نشد، فرایند پلمپ انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: از آنجائیکه در متن اخطاریه، نوع تخلف مشخص میشود، فرد بایستی ضمن رفع موارد اعلام شده باید در مدت معین شده به امور آب شهرستان مراجعه کند و اقدامات انجام شده را گزارش دهد.
این مقام مسئول در پایان گفت: در صورتیکه فرد نیاز به زمان بیشتری برای رفع موارد اعلامی نیاز داشته باشد، میتواند درخواست خود را به امور آب شهرستانها ارائه کند و از طریق شهرستان نیز پیگیری کند.