جمعه, 2 آذر 1403
مشروح خبر :: تامین آب 50 درصد از اراضی شمالی دشت میناب در استان هرمزگان

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان خبر داد:

تامین آب 50 درصد از اراضی شمالی دشت میناب در استان هرمزگان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان گفت: با توجه به شرایط منابع آبی، امکان تامین آب مورد نیاز حدود 50 درصد از اراضی شبکه شمالی دشت میناب برای کشت اول وجود دارد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران جمشید عیدانی در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی که با ریاست استاندار هرمزگان در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که در گزارش‌های ارائه شده شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان طی سال جاری مشهود است، میزان بارش باران و به دنبال آن ورودی آب به دریاچه سدها دچار افت قابل توجهی نسبت به سال گذشته شده است.

وی با ذکر این نکته که اولویت اصلی آب منطقه‌ای تامین آب شرب است، عنوان کرد: سعی داریم با مدیریت صحیح منابع آب و همکاری با دستگاه‌های ذی‌‌الربط و بهره،‌برداران که کشاورزان هم دچار چالش نشوند.

عیدانی تشریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در تلاش برای کاهش انتقال آب از میناب به بندرعباس است و با افزایش ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌های هرمزگان این امر میسر خواهد شد.

عیدانی با اشاره به نقش مهم تبخیر و نفوذ در تلفات منابع آبی گفت: با توجه به حجم بالای تلفات ماهانه در دریاچه سدها، تنها امکان تامین آب مورد نیاز کشاورزان در کشت اول وجود دارد.

وی مطرح کرد: به صورت میانگین در هر کشت، برای هر هکتار، حدود 5 هزار متر مکعب آب در نظر گرفته می‌شود؛ یعنی اگر تمام سه هزار هکتار را بخواهیم زیر کشت ببریم حدود 15 میلیون متر مکعب آب نیاز است که با توجه به ظرفیت منابع آبی استان، امکان تامین این مقدار وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان بیان داشت: سال گذشته حجم آب قابل برنامه‌ریزی شده ما 15 میلیون متر مکعب بود اما آب تخصیص داده شده تا 22 میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرد. چراکه کشاورزان الگوی کشت را رعایت نکردند و در برخی موارد سطح زیر کشت نیز افزایش داده شد.

وی در ادامه انجام کشت دوم را از دیگر دلایل افزایش مصرف آب دانست و تصریح کرد: امسال باید کشت‌ها متناسب با شرایط آبی استان هرمزگان مدیریت شود.

عیدانی با ذکر این نکته که سال گذشته در شبکه شمالی دشت میناب حدود چهار هزار و 300 هکتار به صورت تجمعیی در کشت اول و دوم کشت شد، تشریح کرد: کشت اول از شهریور ماه تا اوایل دی ماه محسوب می‌شود و کشت دوم از دی ماه آغاز خواهد شد.

وی اذعان کرد: با توجه به شرایط منابع آبی استان هرمزگان، نمی‌توان تمام مساحت دشت شمالی میناب را کشت کرد و باید به صورت فنی این موضوع را مدیریت کنیم.

عیدانی ادامه داد: بهتر است که یک الگوی کشت مناسب مانند هندوانه و گندم که تا دی ماه قابل برداشت باشد به کشاورزان ارائه شود و از کشت‌هایی مانند بادمجان که دوره آبیاری بیشتری دارند خودداری شود.

در صورت تداوم شرایط خشکسالی، امکان تامین آب کشت دوم وجود ندارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان ضمن تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی مناسب از سوی تمام دستگاه‌های مرتبط برای مدیریت چالش کم آبی، گفت: همکاری مناسبی با فرمانداری ویژه میناب، بخشداران و دهیاران وجود دارد. نشست‌های متعددی برای تشریح شرایط آبی برگزار شده و با همکاری جهاد کشاورزی توافق‌هایی برای کاهش سطح زیر کشت و ممنوعیت کشت دوم حاصل شد.

وی با اشاره به سهم اراضی شبکه شمالی دشت میناب در میزان اشتغال شهرستان میناب دارند، عنوان کرد: با توجه به ذخیره منابع آبی امکان تامین آب مورد نیاز هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزان وجود دارد؛ این افراد از سوی جهاد کشاورزی برای تامین آب به شرکت آب منطقه‌ای هرمرزگان معرفی خواهند شد و میزان سطح زیر کشت را نیز مدیریت خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان ابراز داشت: باید با مدیریت صحیح منابع آب به گونه‌ای عمل کنیم که هم امکان تامین آب شرب فراهم باشد و هم کمترین خسارت به کشاورزان وارد شود.

 

 

کد خبر: 54031
  تاریخ خبر : 1400/05/29
  آخرین به‌روزرسانی : 1400/05/31
 کارشناس روابط عمومی ۲
 523