مدیر عامل آب منطقه ای استان همدان خبرداد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران، منصور ستوده اظهار کرد: با وجود اینکه حجم آب سد اکباتان به ۱۱ میلیون متر مکعب کاهش یافته است، پیش بینی میشود با شرایط موجود تنها تا مهرماه میتوان آب شهر همدان را از این سد تامین کرد.
وی بارندگی را مهمترین عامل برای کاهش ذخیره این سد بیان کرد و گفت: متاسفانه بارشهای ۴۷۰ میلیلیتری سال ۹۹ به ۲۸۰ میلیلیتر رسیده که این وضعیت نشان میدهد همدان با ۴۲ درصد کاهش بارندگی همراه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان خاطرنشان کرد: برای برونرفت از این وضعیت و جبران کمآبی استان و به منظور تامین آب شرب استان برخی پروژههای آب رسانی و انتقال آب به همدان در حال اجراست.
وی با بیان اینکه متاسفانه ذخیره فعلی سد اکباتان به عنوان مهمترین منبع تامین آب شربی شهر همدان حدود ۳۴ درصد است افزود: حجم فعلی این سد تنها ۱۱ میلیون مترمکعب آب دارد که اگر شرایط به همین شکل پیش رود باید هرچه زودتر بهرهبرداری از طرح اضطراری آبرسانی به همدان به اتمام برسد.
ستوده به میزان ذخیره آبی سایر سدهای استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سد آبشینه ۴۶ درصد ذخیره آبی دارد که این میزان در سد کلان ملایر ۹۲ درصد، سد شنجور رزن ۱۷ درصد، سد سرابی تویسرکان ۴۵ درصد، سد نعمتآباد ۲۳ درصد و سد شیرینسو حدود ۴۳ درصد است.
وی با بیان اینکه از ۱۳ دشت استان همدان همه جزو دشتهای ممنوعه است افزود: برداشت بیرویه آب از منابع آب زیرزمینی و دشتها موجب ایجاد فروچاله در برخی مناطق استان شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با تاکید بر اینکه کیفیت منابع آب تحت تاثیر آبخوان است بیان کرد: برداشت آب در حوزه کشاورزی در استان همدان ۹۰ درصد بوده در حالی که در سایر نقاط دنیا ۵۰ درصد است.
ستوده با بیان اینکه برداشت بیرویه آب در بخش کشاورزی منابع آبی را تهدید میکند اضافه کرد: با توجه به اینکه استفاده غیر اصولی از سموم شیمیایی توسط بعضی از کشاورزان منابع آبی را تهدید میکند ایجاد حریم و شناسنامه برای منابع امری ضروری است.