مدیر عامل شرکت آب منطقهای همدان خبرداد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران، منصور ستوده با بیان اینکه تاکنون ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این پروژه به استان اختصاص داده شده است، اظهار داشت: با بهره گیری موثر از ظرفیت طرح بلند مدت آبرسانی به همدان، طرح اضطراری شامل ۷۰ کیلومتر خط انتقال و ۱۵ هزار متر مکعب مخزن می باشد. بیشترین حجم اجرایی پروژه اضطراری آبرسانی همدان انجام شده است که با رفع نواقص موجود توسط قرارگاه خانم الانبیا بعنوان پیمانکار شرکت آب منطقهای ،این طرح تا پایان شهریور اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
وی تاکید کرد: در شرایط کنونی که به دلیل کاهش بارش ها نسبت به سال گذشته همدان در وضعیت بحرانی و خشکسالی شدید و بی سابقه قرار گرفته است اجرای این طرح می تواند راه حلی برای مقابله با این خشکسالی و کاهش بخشی از تنش آبی شهر همدان باشد.
مدیر عامل آب منطقه ای همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف آب شرب همدان حدود ۱۷۵۰ لیتر در ثانیه و معادل ۵۲ میلیون متر مکعب در سال می باشد، عنوان کرد: باتوجه به کاهش آبدهی چاه های آب شرب حدود ۷۴ درصد از آب شرب همدان از طریق منابع سطحی و ۲۶ درصد از طریق آب های زیرزمینی با استفاده از چاه های حفر شده در دشت همدان و بهار تامین می گردد.
ستوده با بیان اینکه چاه های حفر شده از منابع مهم تامین آب شرب در همدان به شمار می رود، افزود: شرکت آب منطقه ای تاکنون مجوز ۱۲۸ حلقه چاه آب شرب شهری را با دبی ۲۷ میلیون متر مکعب در سال برای شهر همدان صادر کرده است که به گفته آبفا در حال حاضر تنها حدود ۷۰ حلقه آن ها با دبی ۴۵۰ لیتر در ثانیه فعال می باشد.
وی در پایان تاکید کرد: باتوجه به قدمت حفاری و بهره برداری این چاه ها و پمپاژ دائمی آنها و افت سطح آب های زیرزمینی، کف شکنی،. لایروبی و یا تغییر محل آنها به منظور افزایش آبدهی که بتواند کسری میزان آب شرب شهر همدان را جبران کند واجب و ضروری است که طبق توافق بعمل آمده با آب و فاضلاب استان، قرار شد تعدادی از چاههای موجود مجددا حفاری و تجهیز شود.