به گزارش شبکه خبری آب ایران ، توسلی زاده در بخشی از سخنان خود با اشاره به کاهش بارندگی ها افزود: کمبود نزولات آسمانی و به تبع آن کاهش رواناب های سطحی باعث بروز افت منابع آبی در سطح استان شده است و ضروری است با برداشت کنندگان نامتعارف و غیر مجاز از آب جدی تر از گذشته برخورد قانونی صورت پذیرد .
ایشان همچنین به کشت های پر آب بر در استان هم اشاره داشت و در ادامه گفت : در این زمینه نیز باید دستگاهی متولی ( آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی ) با توجه به شرایط منابع آبی و ممنوعیت محصولات آب دوست نسبت به برخورد با متخلفین با هماهنگی سیستم قضایی اقدام لازم و عاجل را بعمل آورند .
در ادامه شهلایی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی استان، گفت: با مقایسه آمارهای بارشی و تطبیق این داده ها با بارشهای سال قبل و میانگین بلند مدت، متاسفانه سالجاری از نظر خشکی و کم بارشی در پنجاه سال گذشته کم نظیر است، و کاهش میزان رواناب ها در برخی از منابع آب حتی در 70 سال گذشته نیز کم سابقه بوده است.
ایشان با اشاره به برداشتهای بی رویه از منابع آب زیرزمینی و تجدید پذیر در کشور و استان ، که از مقدار جهانی آن که حدود چهل درصد است نیز بیشتر میباشد افزود: همین امر باعث افت شدید سطح آب زیرزمینی - ایجاد فروچاله و نابودی برخی از آبخوانها شده و یا خواهد شد .
شهلایی ، لزوم توجه بیش از پیش در خصوص حفاظت وصیانت منابع آب را یک تکلیف توصیف نمود که برعهده تمام دستگاههای ذیمدخل است و ادامه داد: همه دستگاههای مرتبط باید نقش موثری در صیانت از این مایه ارزشمند حیات داشته باشند.
وی در پایان، اجرای برنامه سازگاری با کم آبی و ممنوعیت کشت های پر آب بر، خصوصا کشت برنج را دو موضوع ضروری برشمرد که می تواند گامی اثر بخش در راستای حفاظت از منابع آب داشته باشد ،
شهلایی عدم توسعه کشاورزی در دشتهای ممنوعه و ممنوعه بحرانی را خواستار شد و اعلام نمود تنها راه عبور از بحران کم آبی ، انسجام و هماهنگی دستگاههای مسئول در برنامه ریزی ها و توجه به قوانین موضوعه در این خصوص است .