مدیر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب خبرداد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران، عبدالحمید کمالی اظهار کرد: بسیاری از کشاورزان علیرغم داشتن مجوز بهرهبرداری از چاه، بیش از آنچه در پروانه بهرهبرداری آنها ذکر شده، آب براشت میکنند که به این میزان، اضافه برداشت گفته میشود.
مدیرحفاظت و بهرهبرداری از منابع آب شرکت آب منطقهای استان هرمزگان تصریح کرد: بارش باران تنها راه تامین منابع آب زیر زمینی است که با توجه به شرایط اقلیمی ایران و به خصوص استان هرمزگان، مدیریت منابع آب زیر زمینی با چالشهای خاصی روبرو است.
وی با اشاره به آسیبهای جبران ناپذیر اضافه برداشت، ادامه داد: اضافه برداشت علاوه به آسیبهای جبران ناپذیری که به سفرههای آب زیر زمینی و منابع آبی وارد میکند، بر روی سازههای چاهها نیز تاثیز منفی دارد و باعث تخریب چاه میشود.
این مقام مسئول ابراز داشت: از طرفی اگر تعداد زیادی چاه در یک آبخوان اضافه برداشت داشته باشند، تمام دشت افت میکند و شاهد پایین آمدن سطح آب خواهیم بود.
کمالی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهای کارشناسان شرکت آب منطقهای استان هرمزگان میزان اضافه برداشت در استان هرمزگان به صورت متوسط حدود 90 میلیون متر مکعب در سال برآورد شده است.