به گزارش شبکه خبری آب ایران ؛ وحید خرّمی در گفتگوی زنده با برنامه دریچه از رادیو گیلان ، با اشاره به کاهش نزولات جوی در زمستان به ویژه برف در ارتفاعات حوضه آبریز سد سفیدرود و در پی آن وزش باد های گرم و در نتیجه ذوب ذخایر برف و سرریز زودهنگام سد سفیدرود به صورت کوتاه مدت ، گفت: در حال حاضر 780 میلیون متر مکعب آب در سد سفیدرود ذخیره داریم و این در حالیست که در سال گذشته در همین ایام بیش از یک میلیارد متر مکعب آب ذخیره داشتیم و اکنون نیز شاهد کاهش شدید ورودی آب به مخزن سد سفیدرود هستیم.
وی افزود : در حال حاضر دبی ورودی آب به سد سفیدرود 14 متر مکعب بر ثانیه است و این عدد در مدت مشابه سال قبل 201 متر مکعب بر ثانیه بود که کاهش 93 درصدی را نشان می دهد و با توجه به این کاهش بسیار زیاد ورودی آب ، چاره ای جز تکیه به منابع موجود و مدیریت بهینه مصرف آب را نداریم .
خرّمی با اشاره به کاهش شدید دبی ورودی آب به مخزن سد سفیدرود گفت : مشکلات حادی تاکنون در آبرسانی به شالیزار های تحت شبکه نداشته ایم و ادامه داد ؛ بر اساس تقویم زراعی ، پس از پایان مرحله اول آبگذاری پیوسته به مدت 20 روز ، نوبت بندی در کانالهای آبیاری بصورت 4 روز قطع و 8 روز وصل تا پایان دوره کشاورزی ادامه خواهد داشت مگر اینکه به ضرورت و البته با اطلاع رسانی قبلی تغییر کند.
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان در خصوص وضعیت آبرسانی در دشت فومنات تصریح کرد : متناسب با شرایط موجود و با مطالعات انجام شده ، شیوه آبگذاری در دشت فومنات را از 3 نوبت به 2 نوبت تغییر دادیم و در حال حاضر بر اساس پایش های روزانه در منطقه فومنات ، مشکل تامین آب نداریم و اعتقاد داریم با توجه به نوبت بندی ای که انجام می دهیم و با تکیه به منابع موجود ، انشالله کشاورزی را در استان گیلان با موفقیت به پایان خواهیم رساند.
خرّمی در خصوص اراضی خارج از شبکه نیز ، ضمن قدردانی از همراهی و همدلی کشاورزان عزیز گفت : 370 سردهنه خاکی در استان بازسازی و آبگذاری شد و همچنین 257 حلقه چاه عمیق کشاورزی در اختیار این شرکت نیز راه اندازی و وارد مدار بهره برداری گردیده است.
وی افزود : در خصوص آبرسانی به اراضی و شالیزار های انتهای شبکه کانال چپ سنگر( شامل اراضی لشت نشاء و خشکبیجار ) ، تصمیم بر این است که ابتدا آب به انتهای شبکه انتقال داده شود تا کشاورزان عزیز و شالیزار های آن منطقه تنش کمتری را تحمل نمایند و در همین راستا نیز به زودی ایستگاه پمپاژ چپکچکه لشت نشاء راه اندازی و وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان در بخش دیگری از این گفتگو گفت : برای تسهیل در امر آبرسانی ، لایروبی انهار درجه 1 و 2 به طول بیش از 500 کیلومتر در سطح استان به اتمام رسانده ایم و تاکید نمود ؛ کشاورزان عزیز گیلانی با هدف تسهیل و تسریع در رسیدن آب به شالیزارهایشان تا جای ممکن نسبت به لایروبی انهار بین مزارع خویش اقدام نمایند.
وی افزود : از بهمن ماه سال 1399 که برنامه ریزی و اجرا برای سال زراعی جاری را آغاز نمودیم ، تمامی ایستگاه های پمپاژ نیازمند به سرویس را تجهیز و راه اندازی کردیم و در حال حاضر 454 ایستگاه پمپاژ آب با 910 پمپ دیزلی ، برقی آماده بهره بردای داریم .
خرّمی با یادآور شدن کاهش بارش ها در گیلان و کشور به نسبت سال گذشته و بلند مدت گفت : بر اساس وضع موجود چاره ای جز رعایت تقویم زراعی و برنامه نوبت بندی آب کشاورزی را نداریم و درخواست ما از کشاورزان زحمتکش این است که با اعتماد به ثمر بخش بودن برنامه نوبت بندی آب کشاورزی ، تقویم زراعی را رعایت کنند .