به گزارش شبکه خبری آب ایران ، محمد رنجبرمیناب اظهار کرد: یکی از راهکارهای مدیریت بهینه منابع آب با توجه به محدودیت و کمبودهای فراوان، استفاده از سیستمهای نوین آبیاری است که موجب ارتقاء بهرهوری و کاهش هدررفت آب در بخش کشاورزی خواهد شد.
وی توسعه کشاورزی و جلوگیری از افت آبخوان را از دیگر مزایای اجرای این طرحها دانست و عنوان کرد: مجموعه آب منطقهای استان هرمزگان طی سالهای اخیر پروژههای متعددی را در راستای بهسازی و نوسازی شبکههای آبیاری و زهکشی در فازهای مطالعه و اجرا در دستور کار خود قرار داده است.
بهسازی فاز اول شبکه آبیاری و زهکشی مرکزی میناب
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای استان هرمزگان با بیان اینکه تا کنون بهسازی شبکه آبیاری سه هزار هکتار اراضی دشت شمال میناب انجام شده است، تصریح کرد: بهسازی شبکه آبیاری اراضی دشت مرکزی میناب نیز به مساحت 2500 هکتار با پیشرفت فیزیکی قریب به 80 درصد در حال اجراست.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده تا کنون، مطرح کرد: اجرای 10 کیلومتر لوله گذاری پلی اتیلن به اقطار 200 الی 355 میلیمتر، 18 کیلومتر لوله گذار GRP در اقطار 400 تا 900 میلیمتر، 3.5 کیلومتر لوله فولادی به قطر هزار و 200 میلیمتر و احداث 70 حوضچه شیرآلات و اتصالات با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد ریال از جمله اقدامات انجام شده در این طرح است.
طرح نوسازی کانال انتقال آب شبکه سبزپوشان شهرستان حاجیآباد
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای استان هرمزگان افزود: طرح نوسازی کانال انتقال آب شبکه سبزپوشان شهرستان حاجیآباد به مساحت 700 هکتار از دیگر پروژههای شرکت آب منطقهای هرمزگان در این حوزه است.
رنجبرمیناب تشریح کرد: برای اجرای این پروژه تا کنون، 10 کیومتر لوله فولادی به قطر 700 میلیمتر، هزار و 100متر لوله فولادی به قطر 400 میلیمتر و 11 حوضچه شیرآلات و اتصالات با هزینهای بالغ بر 810 میلیارد ریال انجام و احداث شد.
وی ضمن اشاره به پیشرفت 85 درصدی این پروژه، خاطرنشان کرد: طرح نوسازی کانال انتقال آب شبکه سبزپوشان شهرستان حاجی آباد در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
تامین و انتقال آب شبکه آبیاری 1800 هکتاری اراضی دشت یکدار شهرستان جاسک
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای استان هرمزگان اظهار کرد: تامین و انتقال آب شبکه آبیاری 1800 هکتاری اراضی دشت یکدار شهرستان حاجیآباد یکی دیگر از طرحهایی است که نقش مهمی در تحقق توسعه پایدار، اشتغالزایی و محرومیتزدایی از شهرستان جاسک دارد.
محمد رنجبر گفت: این طرح در سال 1396 با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال آغاز شد و هماکنون نیز با پیشرفت فیزیکی 30 درصد در حال اجراست.
وی عنوان کرد: این پروژه با اجرای شش کیلومتر لوله فولادی به قطر 800 و 900 میلیمتر به همراه حوضچههای شیرآلات و اتصالات در سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید.