مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای هرمزگان، دکتر هوشنگ ملایی در دیدار با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان که در راستای ایجاد جو تفاهم، تعامل و همدلی برای پیشبرد اهداف دولت در استان هرمزگان انجام شد، اظهار کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در استان هرمزگان موجب ذخیره و مدیریت منابع آبی شده است.
وی ضمن تاکید بر هماندیشی و همافزایی دو دستگاه، برای تعادل بخشی منابع آب با استفاده از امور آبخیزداری در استان هرمزگان، عنوان کرد: با تمام توان برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری تلاش میکنیم؛ چراکه از اهمیت این موضوع آگاه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان با اشاره به اهمیت اخذ سند بستر رودخانههای استان هرمزگان، تصریح کرد: برای استیفای حقوق بیتالمال و جلوگیری از زمینخواری نیاز به اخذ سند بستر رودخانههاست.
ملایی با بیان اینکه رودخانههایی که در معرض زمین خواری هستند، در اولویت دریافت سند قرار دارند، بیان داشت: بستر رودخانهها بر اساس سیلاب با بازگشت 25 ساله مشخص میشود؛ یعنی مناطقی از رودخانه که در سیلابهایی با بازگشت 25 ساله، بیش از نیم متر آب میگیرد، بستر فعال شناخته میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در ساماندهی رودخانه تلنگ به جای استفاده از دیوارهای حفاظتی سنگی، تصمیم به استفاده از درختهای مخصوص در سطح دایک گرفتیم؛ چراکه هم از بروز خسارات احتمالی در هنگام سیلاب جلوگیری میکند و هم زیبایی بصری مناسبی را ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان ضمن تاکید به اهمیت جلوگیری از ورود رسوب به سدها در عمر آنها، اظهار کرد: برخی از سدهای استان هرمزگان که دارای حوضه آبریز بزرگی هستند، در خطر ورود رسوب قرار دارند؛ که اگر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در مدخل ورودی دریاچه سدها اقدام به اجرای طرحهای مختلف کند در افزایش طول عمر تاسیسات بسیار اثرگزار است.
ملایی ادامه داد: اجرای چنین طرحهایی در مدخل ورودی دریاچه سدها، باعث کاهش انرژی آب و کاهش سرعت آن میشود که این امر منجر به ته نشین شدن رسوبات خواهد شد.
وی پیشنهاد داد: حوضچههای تغذیه مصنوعی در استان هرمزگان به صورت میانگین 60 تا 70 هکتار مساحت دارند. بیش از 40 روز زمان برای نفوذ آب نیاز است که تبخیر را نیز افزایش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان با ذکر این نکته که چوب یکی از نیازهای کشور است که باید تامین شود، ادامه داد: استفاده از حوضچههای تغذیه مصنوعی برای کشت درخت، علاوه بر ایجاد اشتغال باعث کاهش تبخیر آب نیز خواهد شد.
ملایی با اشاره به مصرف پایین آب برخی از این درختان، گفت: پیشنهاد میکنم که کارگروهی برای نظاممند کردن این موضوع ایجاد شود و طرحهای مختلف از جمله نوع درخت کشت شده در این کارگروه بررسی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان با ذکر این نکته که در مرحله اول برای کشت پنج هزار هکتار درخت برای تهیه چوب هدفگذاری کردهایم، اظهار کرد: با تحقق این امر هزینه نگهداری تاسیسات نیز تامین خواهد شد.
ملایی در پایان با ذکر این نکته که تخصیص آب این پروژهها نیز انجام خواهد شد، گفت: در آیندهای نزدیک تفاهمنامهای با هدف تهیه و تامین چوب مورد نیاز استان هرمزگان و دیگر استانها، میان شرکت آب منطقهای هرمزگان و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان منعقد خواهد شد.