در راستای تحقق جهش تولید؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان هرمزگان، مهندس جمشید عیدانی اظهار کرد: شبکه شمالی دشت میناب دارای دو هزار و 500 هکتار اراضی کشاورزی است که برای تامین آب این اراضی 15 میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای هرمزگان تصریح کرد: هزار و 500 هکتار اراضی کشاورزی خارج از طرح دو هزار و 500 هکتاری شمال دشت میناب وجود دارد که نه از سد شمیل و نیان و نه از سد استقلال میناب مشروب میشدند.
وی با اشاره به بارشهای مناسب اخیر در هرمزگان، مطرح کرد: بارشهای الهی در سال گذشته و سالجاری باعث بهبود ذخایر آبهای سطحی استان هرمزگان شد و مقداری به عنوان آب مازاد برای توسعه کشاورزی و صنعت و تحقق جهش تولید به کار گرفته خواهد شد.
مهندس عیدانی ابراز داشت: اراضی واقع در میان روستاهای گوربند تا نوبند (700 هکتار) با استفاده از چاههای کشاورزی زیر کشت قرار داشت که شرکت آب منطقهای پس از بارندگیهای مناسب اقدام به مشروب سازی این اراضی از طریق آب مازاد کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه این اراضی از طریق خط لوله فاز یک مشروب خواهند شد، ادامه داد: به دلیل خشکسالیهای دو دهه اخیر، وضعیت دشتهای استان هرمزگان بحرانی شد و به همین جهت باید مصارف به سمت آبهای سطحی سوق پیدا کند.
وی ادامه داد: کشاورزان اراضی خارج از طرح شبکه شمالی دشت میناب که امکان تامین آب آنها از طریق منابع سطحی و آب مازاد وجود داشت به صورت داوطلبانه اقدام به خاموشسازی چاههای خود کردند.
مهندس عیدانی با اشاره به این نکته که تامین آب از طریق منابع سطحی کمک بسیار خوبی به احیاء سفرههای زیر زمینی خواهد کرد، خاطرنشان کرد: در پی این تصمیم علاوه بر اینکه برداشت آب از سفرههای زیر زمینی کاهش پیدا خواهد کرد، 15 درصد از آبیاری اراضی کشاورزی به سفره زیر زمینی نیز باز میگردد که باعث تقویت دشت خواهد شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای هرمزگان با ذکر این نکته که تا پایان سال اراضی تحت شرب در شبکه شمالی دشت میناب از طریق منابع آب سطحی به چهار هزار هکتار خواهد رسید، اظهار کرد: در حال حاضر عملیات آبرسانی به 700 هکتار از طریق خط لوله فاز یک و آب مازاد به اتمام رسیده است که میتواند کمک خوبی به تقویت سفرههای زیر زمینی و تحقق جهش تولید در شهرستان میناب کند.