در راستای طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیر زمینی:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان هرمزگان، مدیریت منابع آب، مستلزم همکاری تمام جوامع و اقشار با یکدیگر است. با همکاری چند وجهی است که میتوان آب را به بهترین نحو مدیریت کرد و این میراث گرانبها را برای آیندگان به یادگار گذاشت.
یکی از الزامات توسعه پایدار در هر منطقهای، وجود زیر ساختهایی نظیر آب است. آب آبادانی را به همراه دارد و یکی از عوامل مهم تحقق توسعه پایدار تلقی میشود. یکی از موضوعاتی که باید در گفتمان توسعه به آن توجه کرد، توسعه متوازن است؛ یعنی برای میزان تحقق توسعه در حوزههای مختلف هر منطقه، بر اساس مولفههای خاص همان منطقه تصمیمگیری شود. به عنوان مثال میتوان نیاز سنجی کرد تا چه میزان باید در شهرستان رودان به دنبال توسعه کشتهای گلخانههای باشیم و منابع آبی را بر اساس برنامهریزی انجام شده مدیریت کنیم.
برای رسیدن به یک تصمیم صحیح و منطبق با نیازهای جامعه از سوی حاکمیت؛ باید ایدههای متفکران، صاحبنظران و اندیشمندان خود منطقه نیز مورد بررسی قرار گیرد و در تصمیمگیری اعمال شود. یکی از اهداف شرکت آب منطقهای درشهرستان رودان کاهش 10 تا 15 درصدی مصرف آب کشاورزی (بهینه سازی مصرف آب) در سال آینده است. این کاهش میزان برداشت از آب زیرزمینی، باعث تقویت و احیاء دشتهای شهرستان رودان میشود و سبب میشود بر خلاف سالهای گذشته سطح آب سفرهها کاهش پیدا نکند.
بهینه سازی مصرف آب در حوزههای مختلف به خصوص کشاورزی موجب میشود که شهرستان رودان تا سالیان آینده زمینه مناسبی برای توسعه در حوزههای مختلف داشته باشد؛ در غیر این صورت با مشکل کمبود کمیت و کیفیت آب روبرو خواهد بود که توسعه در هر زمینهای را با مشکل روبرو میکند. متفکران، صاحبان قلم و اندیشه میتوانند با ایجاد گفتمان کاهش مصرف منابع آب زیرزمینی، گام بزرگی برای حفظ این میراث گرانبها بردارند.
طرح آمایش بخش آب استان هرمزگان در حال تدوین است
دکتر هوشنگ ملایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان هرمزگان در این نشست گفت: امروزه اگر ایران با وجود تخاصم بیگانگان با مشکل روبرو نیست به خاطر فعال بودن تولید در کشاورزی است و میتوان گفت فعالتر از سالیان قبل.
وی با ذکر این نکته که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفتهای خوبی در حوزه کشاورزی اتفاق افتاده است، عنوان کرد: بنا داریم با همکاری سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان، موضوعات کشاورزی را به صورت شهرستان بررسی کنیم تا در نهایت منجر به تصمیمگیری شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان هرمزگان متفاوت بودن شرایط هر منطقه را یکی از دلایل اتخاد سیاستهای مختلف در حوزه مدیریت آب در هر شهرستان دانست و ابراز داشت: رودان شهرستانی است که اقتصاد آن به کشاورزی متکی است و ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه کشتهای گلخانهای دارد.
ملایی بیان داشت: کاهش 10 تا 15 درصدی مصرف آب زیرزمینی در حوزه کشاورزی میتواند کمک کند که سطح آب سفرههای دشت رودان کاهش پیدا نکند. برای رسیدن به این هدف باید تمام عوامل دخیل در این موضوع همکاری کنند.
وی با بیان اینکه در استان هرمزگان 85 درصد مصرف، روی آب زیرزمینی بارگذاری شده است، خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقهای در تلاش است که 10 تا 20 درصد مصرف آب استان را به سمت منابع سطحی سوق بدهد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان هرمزگان با ذکر این نکته که طرح آمایش بخش آب استان هرمزگان در حال تدوین است، تصریح کرد: در حال حاضر تنها پنج درصد مصارف آب استان از منابع آب دریا تامین میشود که به دنبال افزایش این رقم به 20 تا 25 درصد هستیم.
صنعت، کشاورزی را اقتصادیتر میکند
ملایی اظهار کرد: یکی از مهمترین عواملی که در توسعه کشتهای گلخانه باید مورد توجه قرار گیرد، بازار فروش است. به موازات توسعه اینگونه کشتها باید بازار فروش را هم فراهم کرد و توسعه را به میزان مورد نیاز بازار هدفگذاری کرد.
وی اظهار کرد: احداث پایانه باربری در شهرستان رودان به واسطه موقعیت مکانی که با استانهای همجوار دارد، میتواند بازار فروش را گسترش دهد و منجر به فراهم نمودن زمینه برای توسعه کشتها شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان هرمزگان با بیان اینکه صنعت، کشاورزی را اقتصادیتر میکند، گفت: صنعت و کشاورزی مانند یک زنجیره با هم ارتباط دارند و یکدیگر را تکمیل میکنند. گسترش صنایع پایین دستی و تبدیلی در کنار تولید مناسب از سوی کشاورز باعث ایجاد ارزش افزوده و افزایش سود دهی خواهد شد.
ملایی بیان داشت: دو هزار و 500 چاه پروانه دار در استان هرمزگان وجود دارد که اراضی آنها ملی اعلام شده است. برای حل این مشکل باید چارهای اندیشیده شود. این مشکل میتواند از طریق الحاق قانون به قوانین موجود، در مجلس شورای اسلامی حل شود.