مدیر منابع آب شهرستان بندرلنگه:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای هرمزگان، مهندس مجید عبدالهی اظهار کرد: تغذیه به مجموعه عملیاتی گفته میشود که در جهت افزایش جریان ورودی به آبخوان (سطح آب زیرزمینی) صورت میپذیرد.
وی عنوان کرد: در بیلان مصنوعی آبهای زیرزمینی عمل تغذیه به صورت طبیعی انجام میشود، اما در شرایطی که نیاز به تغذیه بیشتر سفره باشد، تغذیه بیشتر از طرفی خاص صورت انجام میشود.
مدیر امور منابع آب شهرستان بندرلنگه با بیان اینکه بیشتر برداشت از طریق آبهای زیرزمینی برداشت میشود، ابراز داشت: تغذیه مصنوعی و طرحهای تعادل بخشی در جهت به تعادل رسیدن آب در سفرههای زیر زمینی به اجرا در میآیند.
عبدالهی کنترل و مهار سیلابها و ذخیره مقدار مازاد آن را یکی از اهداف تغذیه مصنوعی دانست و بیان داشت: به تعادل رسانیدن وضعیت آبخوانها در دشتهای با بیلان منفی، مقابله با پدیده هجوم آبهای شور و جلوگیری از پدیده نشست زمین از دیگر نتایجی است که احداث تغذیه مصنوعی آنها را دنبال میکند.
وی مطرح کرد: طرح تغذیه مصنوعی دشت گزیر بندر لنگه در فاز اول توسط سه حلقه چاه و در فاز دوم با ۹ حلقه چاه دیگر در حال اجراست به نحوی که آب سیلاب پس از ذخیره در حوضچهها از طریق لولهها وارد چاهها میشوند.
مدیر امور منابع آب شهرستان بندرلنگه ادامه داد: چاهها توسط دو یا سه لوله پلی اتیلن با قطر چهار اینچ به حوضچههای ذخایر آب مرتبط می شوند و آب را به درون چاه منتقل می کنند. عملیات مذکور شامل دیوار چینی چاه ها از کف چاه تا سطح چاه استو
عبدالهی با اشاره به عملیات خاکبرداری جهت احیای حوضچههای تغذیه مصنوعی اظهار کرد: برای احداث حوضچه شماره یک 63 هزار و برای حوضچه شماره دو 33 هزار متر مکعب عملیات خاکبرداری انجام شده است.